Biskvitinis obuolių pyragas su prieskoniais
Tradicinis biskvitas yra visada skanu, tačiau kartais norisi pamėginti
ką nors naują. Štai ir dabar iš sužaidus fantazijai pyragas išėjo pusiau
biskvitas, pusiau meduolis be medaus: minkšta, puru, prieskoniai iš karto
primena kalėdinius laisvadienius, o obuoliai suteikia gaivumo.
4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio
cukraus
200 g miltų
2 a. š. kepimo
miltelių
100 ml rapsų
aliejaus
2–3 a.š. cinamono
3 a.š. muskato
Po 0,5 a.š.
imbiero, kardamono
Žiupsnelis
gvazdikėlių
4–5 obuoliai
Kiaušinių trynius
atskiriame nuo baltymų. Mikseriu išplakame baltymus iki standžių putų,
suberiame cukrų (paprastą ir vanilinį) ir vėl plakame. Tada supilame trynius.
Plakdami pilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
Palaipsniui pildami miltus toliau plakame tešlą mikseriu.
Į gautą masę suberiame nuluptus ir plonomis
skiltelėmis supjaustytus obuolius. Iš pradžių atrodė, kad obuolių dubenėlis –
per daug, bet iškeptame pyrage norėjos jų net daugiau. Viską sumaišę, sukrečiame
masę į paruoštą skardą (išteptą sviestu ir pabarstytą miltais) ir pašauname ją
į orkaitę, kuri įkaitinta iki maždaug 180 laipsnių. Kepame apie 35 min., kol
patikrinus mediniu pagaliuku – tešla prie jo nelips. Pyragas skanus tiek
šiltas, tieks šaltas, ir ypač su ledais.
Komentarai
Rašyti komentarą