Biskvitinis obuolių pyragas su prieskoniais


Tradicinis biskvitas yra visada skanu, tačiau kartais norisi pamėginti ką nors naują. Štai ir dabar iš sužaidus fantazijai pyragas išėjo pusiau biskvitas, pusiau meduolis be medaus: minkšta, puru, prieskoniai iš karto primena kalėdinius laisvadienius, o obuoliai suteikia gaivumo.



4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
200 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 ml rapsų aliejaus
2–3 a.š. cinamono
3 a.š. muskato
Po 0,5 a.š. imbiero, kardamono
Žiupsnelis gvazdikėlių
4–5 obuoliai

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Mikseriu išplakame baltymus iki standžių putų, suberiame cukrų (paprastą ir vanilinį) ir vėl plakame. Tada supilame trynius. Plakdami pilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Palaipsniui pildami miltus toliau plakame tešlą mikseriu.
 Į gautą masę suberiame nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius. Iš pradžių atrodė, kad obuolių dubenėlis – per daug, bet iškeptame pyrage norėjos jų net daugiau. Viską sumaišę, sukrečiame masę į paruoštą skardą (išteptą sviestu ir pabarstytą miltais) ir pašauname ją į orkaitę, kuri įkaitinta iki maždaug 180 laipsnių. Kepame apie 35 min., kol patikrinus mediniu pagaliuku – tešla prie jo nelips. Pyragas skanus tiek šiltas, tieks šaltas, ir ypač su ledais. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas