Cinamoninis obuolių pyragas su raudonu vynu


Penktadienį po sunkių darbų norisi atsipalaiduoti, o tam, bent man, labai tinka kepimas. Tiksliau eksperimentavimas su produktais. Namie buvo užsilikę nemažai obuolių, tad nusprendžiau išsikepti obuolinį pyragą, o kad nebūtų banalus biskvitas su obuoliais, nusprendžiau truputuką šliūkštelėti raudono desertinio vyno ir įberti muscovado cukraus.


4-5 obuoliai
4 kiaušiniai
3 v. š cukraus
2 v.š. muscovado curkraus
1 a. š. vanilinio cukraus
3–4 v. š. raudonojo saldaus likerinio vyno
6-7 v. š. miltų
1 a. š. cinamono
2 a. š. cinamoninio cukraus

Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Suberiame paprastą cukrų, vanilinį cukrų ir muskovado cukrų. Viską vėl gerai išplakame. Supilame trynius. Vėl plakame su mikseriu. Tada pilame likerinį vyną ir palaipsniui beriame miltus. Tešla turi būti ne per skysta, bet ir ne per tiršta.
Skardą (geriausiai nedidelę) ištepame sviestu, pabarstome miltais. Supilame tešlą. Ant viršaus eilėmis dedame skiltelėmis supjaustytus nuluptus obuolius prieš tai apibarstytus cinamonu. Galiausiai apibarstome sudėtas skilteles cinamoniniu cukrumi. Kepame pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20–25 min. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas