Cinamoninis obuolių pyragas su raudonu vynu
Penktadienį po sunkių darbų norisi atsipalaiduoti, o tam, bent man,
labai tinka kepimas. Tiksliau eksperimentavimas su produktais. Namie buvo
užsilikę nemažai obuolių, tad nusprendžiau išsikepti obuolinį pyragą, o kad
nebūtų banalus biskvitas su obuoliais, nusprendžiau truputuką šliūkštelėti
raudono desertinio vyno ir įberti muscovado cukraus.
4-5 obuoliai
4 kiaušiniai
3 v. š cukraus
2 v.š. muscovado
curkraus
1 a. š. vanilinio
cukraus
3–4 v. š. raudonojo
saldaus likerinio vyno
6-7 v. š. miltų
1 a. š. cinamono
2 a. š. cinamoninio
cukraus
Kiaušinių baltymus
išplakame iki standžių putų. Suberiame paprastą cukrų, vanilinį cukrų ir
muskovado cukrų. Viską vėl gerai išplakame. Supilame trynius. Vėl plakame su
mikseriu. Tada pilame likerinį vyną ir palaipsniui beriame miltus. Tešla turi
būti ne per skysta, bet ir ne per tiršta.
Skardą (geriausiai nedidelę) ištepame sviestu,
pabarstome miltais. Supilame tešlą. Ant viršaus eilėmis dedame skiltelėmis
supjaustytus nuluptus obuolius prieš tai apibarstytus cinamonu. Galiausiai
apibarstome sudėtas skilteles cinamoniniu cukrumi. Kepame pyragą įkaitintoje
iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20–25 min.
Komentarai
Rašyti komentarą