Sūrio pyragas (su grietine ir „Philadelphia“)



Labai mėgstu sūrpyragius arba cheesecake`us. Kol kas idealiausias yra Coffee Inn’o pyragas. Esu dariusi keletą tokių pyragų, vieno receptas yra įdėtas į svetainę, kiti – ne, kadangi neypatingai man patiko. Šis sūrio pyragas kol kas artimiausias mano mėgstamam pyragui iš pačios šauniausios, mano manymu, kavinukės, nes ir kava ten neralaus skonio J Kreminiam viršuj aštesnį skonį, matyt, suteikia grietinė. Iki tol kepiau naudodama tik grietinėlę ir/ar  kondensuotą pieną.
Beje – grietinės ir „Philadelphia“ duetas yra ir puikus torto kremo pavyzdys. Tiesa, tada reikia įmesti kokį vieną pakiuką grietinėlės standiklio, kad kremas būtų tirštesnis. Bet grįžtame prie sūrio pyrago. Taigi receptas....




2 pakelių sausainių “Du gaideliai”
120 g sviesto

500 g “Philadelphia” sūrio „Original“
2 a.š. kepimo miltelių
3 šaukštų kukurūzų krakmolo
3 a.š. vanilinio cukraus
200 g grietinės
3 kiaušinių
150–200 g cukraus
 


Sumalame sausainius, ištirpiname sviestą. Tada supilame jį į sausainių trupinius, gerai išmaišome ir masę paskirstome (ir gerai priplojame) kepimo formoje. Pagrindą kepame 10 min maždaug 150 laipsnių temperatūroje. Taip teko daryti vieną pyragą prieš tai nekepant sausaininės masės: pyrago apatinio sluoksnio skonis nuo to tikrai nebuvo blogesnis. Taip pat šį pyrago sluosnį galime šiek tiek paįvairinti įbėrus vieną ar du šaukštus cukraus „Farina“.
 Paruošiame sūrio masę: į dubenį sudedame sūrį, beriame cukrų (jeigu manote, kad 1 stiklinė per daug, galite šiek tiek sumažinti savo nuožiūra), vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Dedame grietinę, išmaišome. Gerai suplakame kiaušinius ir juos atsargiai įmaišome į sūrio masę. Maišome tol, kol ji pasidarys pūri. Sūrio masę išklojame ant jau atvėsusio pagrindo ir pyragą kepame apie 40 min 150 laipsnių temperatūroje. Pyrago vidurys turi judėti jį pakračius, vėliau jis sustings. Iškeptą ir atvėsusį pyragą paliekame šaldytuve (geriausiai per naktį).  

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas