Sūrio pyragas (su grietine ir „Philadelphia“)
Labai
mėgstu sūrpyragius arba cheesecake`us. Kol kas idealiausias yra Coffee Inn’o pyragas. Esu dariusi keletą tokių pyragų, vieno receptas
yra įdėtas į svetainę, kiti – ne, kadangi neypatingai man patiko. Šis sūrio
pyragas kol kas artimiausias mano mėgstamam pyragui iš pačios šauniausios, mano
manymu, kavinukės, nes ir kava ten neralaus skonio J
Kreminiam viršuj aštesnį skonį, matyt, suteikia grietinė. Iki tol kepiau
naudodama tik grietinėlę ir/ar
kondensuotą pieną.
Beje –
grietinės ir „Philadelphia“ duetas yra ir puikus torto kremo pavyzdys. Tiesa,
tada reikia įmesti kokį vieną pakiuką grietinėlės standiklio, kad kremas būtų
tirštesnis. Bet grįžtame prie sūrio pyrago. Taigi receptas....
2 pakelių sausainių “Du gaideliai”
120 g sviesto
500 g “Philadelphia” sūrio „Original“
2 a.š. kepimo miltelių
3 šaukštų kukurūzų krakmolo
3 a.š. vanilinio cukraus
200 g grietinės
3 kiaušinių
150–200 g cukraus
Sumalame
sausainius, ištirpiname sviestą. Tada supilame jį į sausainių trupinius, gerai
išmaišome ir masę paskirstome (ir gerai priplojame) kepimo formoje. Pagrindą
kepame 10 min maždaug 150 laipsnių temperatūroje. Taip teko daryti vieną pyragą
prieš tai nekepant sausaininės masės: pyrago apatinio sluoksnio skonis nuo to
tikrai nebuvo blogesnis. Taip pat šį pyrago sluosnį galime šiek tiek
paįvairinti įbėrus vieną ar du šaukštus cukraus „Farina“.
Paruošiame sūrio masę: į dubenį sudedame sūrį,
beriame cukrų (jeigu manote, kad 1 stiklinė per daug, galite šiek tiek
sumažinti savo nuožiūra), vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius.
Viską gerai išmaišome. Dedame grietinę, išmaišome. Gerai suplakame kiaušinius
ir juos atsargiai įmaišome į sūrio masę. Maišome tol, kol ji pasidarys pūri.
Sūrio masę išklojame ant jau atvėsusio pagrindo ir pyragą kepame apie 40 min
150 laipsnių temperatūroje. Pyrago vidurys turi judėti jį pakračius, vėliau jis
sustings. Iškeptą ir atvėsusį pyragą paliekame šaldytuve (geriausiai per
naktį).
Komentarai
Rašyti komentarą