Paprastasis obuolių pyragas



 Obuolių pyragą sunku sugadinti. Jis visad būna skanus, o šis receptas paprastas, nesudėtingas. Tereikia tik obuolių turėti.

130 g. sviesto
130 g. cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
8 šaukštai pieno
500 g obuolių

Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, po vieną įmušame kiaušinius kaskart gerai išmaišydami. Suberiamia dalį su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Supilame pieną. Viską išmaišome ir sudedame likusius miltus. Jeigu tiešla tirštoka, dar galima įpilti pieno. Ji turi būti suplaktos grietinėlės standumo. Tešlą sukrečiame į sviestu išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą apvalią formą.
Obuolius perpjauname į 4 dalis, nulupame, išimame sėklalizdžius. Obuolių puseles (nuluptąją pusę) keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos. Pyragas kepamas 35–40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Ataušęs pyragas apibarstomas milteliniu cukrumi.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas