Paprastasis obuolių pyragas
Obuolių pyragą sunku sugadinti. Jis visad būna skanus, o šis receptas paprastas, nesudėtingas. Tereikia tik obuolių turėti.
130 g. cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
2 šaukšteliai
kepimo miltelių
8 šaukštai pieno
500 g obuolių
Sviestą
su cukrumi išsukame iki purumo, po vieną įmušame kiaušinius kaskart gerai
išmaišydami. Suberiamia dalį su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Supilame
pieną. Viską išmaišome ir sudedame likusius miltus. Jeigu tiešla tirštoka, dar
galima įpilti pieno. Ji turi būti suplaktos grietinėlės standumo. Tešlą
sukrečiame į sviestu išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą apvalią formą.
Obuolius perpjauname į 4 dalis, nulupame, išimame
sėklalizdžius. Obuolių puseles (nuluptąją pusę) keletą kartų išilgai įpjauname
ir sudedame ant tešlos. Pyragas kepamas 35–40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Ataušęs pyragas apibarstomas milteliniu cukrumi.
Komentarai
Rašyti komentarą