Šokolado ir graikinių riešutų tortas
Tai tikras šokoladinis tortas, kaip sakoma iki pat panagių :D Jei
valgysit tik ištrauktą iš šaldytuvo, jis primins šokoladinius šaldytus tortus,
jei šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje – atsiskleis šokoladinio kremo
ir biskvito skonio gama.
Biskvitui
100 g kambario
temperatūros sviesto
50 g juodojo
šokolado
70 g cukraus
0,5 a.š. vanilės
2 kiaušiniai
125 ml karšto
vandens
1 v.š. kakavos
200 g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
Kremui
250 g grietinėlės
(35 proc.)
100 juodojo
šokolado
130 g cukraus
3 kiaušinių trynių
85 g sviesto
4–6 pakelių
grietinėlės standiklio (atsižvelgiant į situaciją)
Kita
4–5 v.š. kavos su
brendžiu biskvitų sulaistymui
Baltojo šokolado
drožlių
Pakepintų graikinių
riešutų
Torto papuošimų
Kakavą ištirpiname
karštame vandenyje. Sviestą ištriname su cukrumi ir vanile iki baltumo.
Supilame ištirpintą ir pravėsintą šokoladą ir maišydami dedame kiaušinius.
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pakaitomis beriame į masę kartu su
ištirpinta kakava. Viską išmaišome iki vientisos masės, kuri turi būti
grietinės tirštumo. Tortinę ištepame sviestu, pabarstome miltais ir į ją
supilame tešlą. Dedadme formą į orkaitę, kuri įkaitinta iki 170 laipsnių ir
kepame apie 35–40 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 2 lakštus.
Gaminame kremą.
Kiaušinių trynius išplakame su grietinėle bei cukrumi ir nuolat maišydami
kaitiname vandens vonelėje, kol sutirštės. Svarbiausia reikia neperkaitinti,
kad tryniai nepradėtų degti, nes tada atsiras juodumų. Į kitame dubenyje
ištirpiname sviestą su šokoladu. Sujungiame abi mases ir paliekame atvėsti. Vėsdamas
kremas turėtų tirštėti. Norint pasiekti tinkamą konsistensiją, panaudokite
grietinėlės standiklį. Berkite po vieną pakelį ir maišykite. Ir tai kartokite
tol, kol masę taps tiršta. Žinoma, jei kremas sustingsta ir taip – standiklio nereikia.
Torto lakštus
sulaistykite kava su brendžiu. Kremą pirmiausia užtepkite ant apatinio lakšto,
paskui ant jo uždėkite viršutinį ir jį aptepkite likusiu kremu. Papuoškite
tarkuotu baltu šokoladu ir kepintais graikiniais riešutais bei torto
pabarskutais.
Tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 6 val.
Komentarai
Rašyti komentarą