Šokolado ir graikinių riešutų tortas


Tai tikras šokoladinis tortas, kaip sakoma iki pat panagių :D Jei valgysit tik ištrauktą iš šaldytuvo, jis primins šokoladinius šaldytus tortus, jei šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje – atsiskleis šokoladinio kremo ir biskvito skonio gama.

 
Biskvitui
100 g kambario temperatūros sviesto
50 g juodojo šokolado
70 g cukraus
0,5 a.š. vanilės
2 kiaušiniai
125 ml karšto vandens
1 v.š. kakavos
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių

Kremui
250 g grietinėlės (35 proc.)
100 juodojo šokolado
130 g cukraus
3 kiaušinių trynių
85 g sviesto
4–6 pakelių grietinėlės standiklio (atsižvelgiant į situaciją)

Kita
4–5 v.š. kavos su brendžiu biskvitų sulaistymui
Baltojo šokolado drožlių
Pakepintų graikinių riešutų
Torto papuošimų

Kakavą ištirpiname karštame vandenyje. Sviestą ištriname su cukrumi ir vanile iki baltumo. Supilame ištirpintą ir pravėsintą šokoladą ir maišydami dedame kiaušinius. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pakaitomis beriame į masę kartu su ištirpinta kakava. Viską išmaišome iki vientisos masės, kuri turi būti grietinės tirštumo. Tortinę ištepame sviestu, pabarstome miltais ir į ją supilame tešlą. Dedadme formą į orkaitę, kuri įkaitinta iki 170 laipsnių ir kepame apie 35–40 min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 2 lakštus.
Gaminame kremą. Kiaušinių trynius išplakame su grietinėle bei cukrumi ir nuolat maišydami kaitiname vandens vonelėje, kol sutirštės. Svarbiausia reikia neperkaitinti, kad tryniai nepradėtų degti, nes tada atsiras juodumų. Į kitame dubenyje ištirpiname sviestą su šokoladu. Sujungiame abi mases ir paliekame atvėsti. Vėsdamas kremas turėtų tirštėti. Norint pasiekti tinkamą konsistensiją, panaudokite grietinėlės standiklį. Berkite po vieną pakelį ir maišykite. Ir tai kartokite tol, kol masę taps tiršta. Žinoma, jei kremas sustingsta ir taip – standiklio nereikia.
Torto lakštus sulaistykite kava su brendžiu. Kremą pirmiausia užtepkite ant apatinio lakšto, paskui ant jo uždėkite viršutinį ir jį aptepkite likusiu kremu. Papuoškite tarkuotu baltu šokoladu ir kepintais graikiniais riešutais bei torto pabarskutais.
Tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 6 val.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas