Blyneliai „Debesėliai“



Savaitgalį pagaminus tiramisu liko kiaušinių baltymų. Išmesti juos buvo gaila, tad nusprendžiau juos kur nors sunaudoti, tad pasikviečiau į pagalbą įkvėpimą ir aptikę šaldytuvę pieno surizikavom užsimaišyti štai tokią blynelių tešlą.



2–3 baltymai
1 kiaušinis
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas cukraus pudros
6 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
Lašelis vanilės esencijos
6 šaukštai miltų


Baltymus išplakame iki putų,dedame cukrų ir cukraus pudrą ir vėl plakame mikseriu. Įberiame 3 šaukštus miltų. Plakame toliau. Tada įmušame visą kiaušinį, įpilame pieno ir įlašiname vanilės. Viską suplakame ir supilame likusius miltus bei įberiame kepimo miltelių. Miltų ir pieno proporcijas pakoregavo norimas blynelių tirštumas. Šį kartą tešlą nedariau labai tirštą.. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, o tada po šaukštą tešlos.
Blyneliai išėjo labai purūs, o skoniu netikėtai panašūs į tuos, kuriuos teko valgyti Rodo saloje.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas