Blyneliai „Debesėliai“
Savaitgalį pagaminus tiramisu liko
kiaušinių baltymų. Išmesti juos buvo gaila, tad nusprendžiau juos kur nors
sunaudoti, tad pasikviečiau į pagalbą įkvėpimą ir aptikę šaldytuvę pieno
surizikavom užsimaišyti štai tokią blynelių tešlą.
2–3 baltymai
1 kiaušinis
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas cukraus pudros
6 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
Lašelis vanilės esencijos
6 šaukštai miltų
Baltymus išplakame iki
putų,dedame cukrų ir cukraus pudrą ir vėl plakame mikseriu. Įberiame 3 šaukštus
miltų. Plakame toliau. Tada įmušame visą kiaušinį, įpilame pieno ir įlašiname
vanilės. Viską suplakame ir supilame likusius miltus bei įberiame kepimo
miltelių. Miltų ir pieno proporcijas pakoregavo norimas blynelių tirštumas. Šį
kartą tešlą nedariau labai tirštą.. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių
aliejaus, o tada po šaukštą tešlos.
Blyneliai išėjo labai purūs, o skoniu netikėtai panašūs į tuos, kuriuos
teko valgyti Rodo saloje.
Komentarai
Rašyti komentarą