Pyragas su moliūgų sėklų aliejumi
Moliūgų sėklų aliejus, bent jau man, yra specifinio kvapo, todėl aš jį naudoju tik pyrago kepimui. Pirmą kartą kepiau formoje su skyle, tai išėjo kaip keksas. Antrą kartą - paprastoje skardoje ir atšalusį perpjoviau per pusę ir sutepiau. Vienas variantas - pertepimas su spanguolių uogiene. Labai skanu, nes spanguolės suteikia gaivumo. Kitas variantas su gana egzotiška itališka uogiene iš mandarinų ir brendžio.
Sukrėskite pusę
baltymų ir pusę miltų į pyrago tešlą. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų
gumuliukų. Įmaišykite likusius miltus ir baltymus. Gerai išmaišę tešlą
supilkite ją į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą.
5 kiaušiniai
100 ml vandens
1–2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
100 ml moliūgų sėklų aliejaus
150 g. cukraus pudros
100 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Atskirkite
kiaušinių trynius nuo baltymų. Elektriniu plakikliu dubenyje išsukite kiaušinių
trynius, vandenį, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir moliūgų sėklų aliejų.
Kitame inde
standžiai išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi.
Kepkite pyragą
apie 50 min įkaitintoje iki 180 laipsniu orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą