Pyragas su moliūgų sėklų aliejumi

Moliūgų sėklų aliejus, bent jau man, yra specifinio kvapo, todėl aš jį naudoju tik pyrago kepimui. Pirmą kartą kepiau formoje su skyle, tai išėjo kaip keksas. Antrą kartą - paprastoje skardoje ir atšalusį perpjoviau per pusę ir sutepiau. Vienas variantas - pertepimas su spanguolių uogiene. Labai skanu, nes spanguolės suteikia gaivumo. Kitas variantas su gana egzotiška itališka uogiene iš mandarinų ir brendžio.

 


5 kiaušiniai
100 ml vandens
1–2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
100 ml moliūgų sėklų aliejaus
150 g. cukraus pudros
100 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių


Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Elektriniu plakikliu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, vandenį, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir moliūgų sėklų aliejų.
Kitame inde standžiai išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi.
Sukrėskite pusę baltymų ir pusę miltų į pyrago tešlą. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Įmaišykite likusius miltus ir baltymus. Gerai išmaišę tešlą supilkite ją į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą.
Kepkite pyragą apie 50 min įkaitintoje iki 180 laipsniu orkaitėje.

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas