Cinamono blyneliai



Ilgokai galvojau, kaip gi pavadinti šiuos blynelius. Iš pradžių galvojau – kondensuoto pieno ar rūgpienio blyneliai. Vis dėl to šie produktai atsirado blynelių sudėtyje, kadangi jie buvo likę nuo kitų kepinių, tad sumąsčiau tiesiog pabandyti pagardinti blynelius cinamonu. Taip ir atsirado cinamono blyneliai skoniu primenantys cinamoninių bandelių viršų.
 
1 kiaušinis
2 šaukšteliai kondensuoto pieno
2 šaukštai rugpienio
8–10 šaukštai pieno
8–10 šaukštai miltų
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių

Kiaušinį išplakame, supilame rūgpienį, kondensuotą pieną ir viską išmaišome. Suberiame apie pusę miltų sumaišytų su kepimo milteliais. Supilame pieną ir likusius miltus. Viską išmaišome. Pieno ir miltų kiekį lemia blynelių tešlos norima konsistensija.
Atskirame dubenėlyje susimaišome cinamoną su cukrumi.
Į įkaitintą keptuvę pilame lašelį alyvuogių aliejaus ir pilame po šaukštą tešlos. Tada blynelio viršų apibarstome cinamono ir cukraus mišiniu. Apvertus blynelį cinamonu pagardintas paviršius kepant šiek tiek apskrunda, tačiau jei mėgstate cinamono bandeles, tai šie blyneliai kaip tik. Ypač šilti. Skonis tarsi skanusis cinamono bandelių viršutinis sluoksnis.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas