Cinamono blyneliai
Ilgokai galvojau, kaip gi pavadinti šiuos
blynelius. Iš pradžių galvojau – kondensuoto pieno ar rūgpienio blyneliai. Vis
dėl to šie produktai atsirado blynelių sudėtyje, kadangi jie buvo likę nuo kitų
kepinių, tad sumąsčiau tiesiog pabandyti pagardinti blynelius cinamonu. Taip ir
atsirado cinamono blyneliai skoniu primenantys cinamoninių bandelių viršų.
1 kiaušinis
2 šaukšteliai
kondensuoto pieno
2 šaukštai rugpienio
8–10 šaukštai pieno
8–10 šaukštai miltų
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis kepimo
miltelių
Kiaušinį išplakame, supilame
rūgpienį, kondensuotą pieną ir viską išmaišome. Suberiame apie pusę miltų
sumaišytų su kepimo milteliais. Supilame pieną ir likusius miltus. Viską
išmaišome. Pieno ir miltų kiekį lemia blynelių tešlos norima konsistensija.
Atskirame dubenėlyje susimaišome
cinamoną su cukrumi.
Į įkaitintą keptuvę pilame lašelį
alyvuogių aliejaus ir pilame po šaukštą tešlos. Tada blynelio viršų apibarstome
cinamono ir cukraus mišiniu. Apvertus blynelį cinamonu pagardintas paviršius
kepant šiek tiek apskrunda, tačiau jei mėgstate cinamono bandeles, tai šie
blyneliai kaip tik. Ypač šilti. Skonis tarsi skanusis cinamono bandelių
viršutinis sluoksnis.
Komentarai
Rašyti komentarą