Gaivieji uogų blyneliai

Labai nuostabūs blyneliai, kuriems gaivumą suteikia uogos, ypač avietės.





2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
4 v. š. cukraus pudros
200 ml pieno
200 ml grietinės
40 g sviesto
lašelis vanilės ekstrakto
žiupsnelis kėlimo miltelių
250-300 g miltų
3 šaukštai mėlynių
2 šaukštai aviečių

Išplakame kiaušinius, supilame pieną, grietinę ir kepimo miltelius. Suberiame cukrų ir cukraus pudrą. Viską išmaišome. Įpilame išlydytą sviestą ir palaipsniui pilame miltus. Gautą masę daliname į dvi dalis. Įvieną suberiame mėlynes, o į kitą – avietes. Viską išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir pilame blynelių tešlą. Kepant dėl uogų blyneliai truputį čirškia. Mėlynių blyneliai yra saldžiarūgščiai, o aviečių – šiek tiek saldesni.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas