Gaivieji uogų blyneliai
Labai nuostabūs blyneliai, kuriems gaivumą suteikia uogos, ypač avietės.
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
4 v. š. cukraus pudros
200 ml pieno
200 ml grietinės
40 g sviesto
lašelis vanilės ekstrakto
žiupsnelis kėlimo miltelių
250-300 g miltų
3 šaukštai mėlynių
2 šaukštai aviečių
Išplakame
kiaušinius, supilame pieną, grietinę ir kepimo miltelius. Suberiame cukrų ir
cukraus pudrą. Viską išmaišome. Įpilame išlydytą sviestą ir palaipsniui pilame
miltus. Gautą masę daliname į dvi dalis. Įvieną suberiame mėlynes, o į kitą –
avietes. Viską išmaišome.
Į įkaitintą
keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir pilame blynelių tešlą. Kepant dėl uogų
blyneliai truputį čirškia. Mėlynių blyneliai yra saldžiarūgščiai, o aviečių –
šiek tiek saldesni.
Komentarai
Rašyti komentarą