Braškiniai blyneliai „Pavasarinė gaiva“



 Jeigu šaldytuve rasite braškių, ypač nelietuviškų, ir jos nelabai skanios - puikus šių uogų panaudojimas - desertiniams blynais. Taip atsitiko ir man su pavasarį pirktomis braškėmis...

1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
300 g rūgpienio
100 ml gazuoto vandens
1 šaukštelis kepimo miltelių
5-6 šaukštai cukraus
12 šaukštų miltų
6 didelės braškės

Kiaušinį išmaišom su cukrumi, grietine, rūgpieniu. Sudedame dalį miltų ir kepimo miltelius. Supilame gazuotą vandenį ir suberiame likusius miltus. Išmaišome viską, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą suberiame gabaliukais supjaustytas braškes. Aš paskui dar šiek tiek dar įdėjau miltų, kad tešla būtų tirštesnė, nes blyneliai tada – storesni.
Įkaitiname keptuvę, pilame lašelį alyvuogių aliejaus ir pilame po šaukštą tešlos.
Iškepti blyneliai dėl kol kas rūgštesnių braškių yra gaivūs ir dabar yra puikūs kitų šviežių uogų pakaitalai.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas