Braškiniai blyneliai „Pavasarinė gaiva“
Jeigu šaldytuve rasite braškių, ypač nelietuviškų, ir jos nelabai skanios - puikus šių uogų panaudojimas - desertiniams blynais. Taip atsitiko ir man su pavasarį pirktomis braškėmis...
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
300 g rūgpienio
100 ml gazuoto vandens
1 šaukštelis kepimo miltelių
5-6 šaukštai cukraus
12 šaukštų miltų
6 didelės braškės
Kiaušinį
išmaišom su cukrumi, grietine, rūgpieniu. Sudedame dalį miltų ir kepimo
miltelius. Supilame gazuotą vandenį ir suberiame likusius miltus. Išmaišome
viską, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą suberiame gabaliukais supjaustytas
braškes. Aš paskui dar šiek tiek dar įdėjau miltų, kad tešla būtų tirštesnė,
nes blyneliai tada – storesni.
Įkaitiname
keptuvę, pilame lašelį alyvuogių aliejaus ir pilame po šaukštą tešlos.
Iškepti
blyneliai dėl kol kas rūgštesnių braškių yra gaivūs ir dabar yra puikūs kitų
šviežių uogų pakaitalai.
Komentarai
Rašyti komentarą