Vištienos salotos



 Nesu didelė salotų mėgėja, bet kartą mokyklos valgykloj teko paragauti vienų salotų ir jos nerealiai patiko. Iš valgyklos vedėjos sužinojau padažiuko receptą, dar šiek tiek pridėjau savų ingredientų ir išėjo labai skanios salotos. Vištieną, žinoma, galima keisti mėgstama mėsyte.


Aisbergo salotos
2 pomidorai
3–4 agurkai
Tamsios vynuogės
Kepta vištienos krūtinėlė
Majonezas
Apelsnų sultys
Karis

Suplėšome arba supjaustome aisbergo salotas (pusės galvos užtenka net 2 didelėm porcijom), suberiame supjaustytus pomidorus, agurkus, vištieną. Taip pat sudedame į dubenį per pusę perjautas nusėklintas vynyoges. Galima įmesti ir šiek tiek išgvildentų mandarinų ar apelsinų. Susimaišome padažą: į atskirą dubenį įdedame kokius 3 valgomuosius šaukštus „Helmans“ majonezo, šiek tiek įpilame apelsinų sulčių (tinka ir iš pakelio, nebūtinai natūralių) ir šiek tiek kario. Viską gerai išmaišome.  Supilame padažą į salotas ir išmaišome. Keletą kartų dėjau ir sutrupintą tosteryje apskrudintą batoną.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas