Vištienos salotos
Nesu didelė salotų mėgėja, bet kartą mokyklos valgykloj teko paragauti vienų salotų ir jos nerealiai patiko. Iš valgyklos vedėjos sužinojau padažiuko receptą, dar šiek tiek pridėjau savų ingredientų ir išėjo labai skanios salotos. Vištieną, žinoma, galima keisti mėgstama mėsyte.
Aisbergo salotos
2 pomidorai
3–4 agurkai
Tamsios vynuogės
Kepta vištienos
krūtinėlė
Majonezas
Apelsnų sultys
Karis
Suplėšome arba supjaustome aisbergo
salotas (pusės galvos užtenka net 2 didelėm porcijom), suberiame supjaustytus
pomidorus, agurkus, vištieną. Taip pat sudedame į dubenį per pusę perjautas
nusėklintas vynyoges. Galima įmesti ir šiek tiek išgvildentų mandarinų ar
apelsinų. Susimaišome padažą: į atskirą dubenį įdedame kokius 3 valgomuosius
šaukštus „Helmans“ majonezo, šiek tiek įpilame apelsinų sulčių (tinka ir iš
pakelio, nebūtinai natūralių) ir šiek tiek kario. Viską gerai išmaišome.
Supilame padažą į salotas ir išmaišome. Keletą kartų dėjau ir sutrupintą
tosteryje apskrudintą batoną.
Komentarai
Rašyti komentarą