Čirviniai blynai

Tradiciškai jie vadinami blynai, tačiau kaip valgis man asocijuojasi su vafliais, nes kepami, kaip aš vadinu - vaflinėje. Vienas lengviausių būdų juos pasigaminti - nusipirkti mišinio ir pridėti reikiamų produktų. Teko ne kartą išbandyti šį būdą, bet pačiai pasigaminti tešlą tikrai nesunku, tad geriau skanauti dar skanesniu vaflius-blynus :)

250 g miltų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
6–7 šaukštai cukraus (pagal skonį ir saldumą)
1 šaukštelis kepimo miltelių
400 ml pieno
50 g sviesto



 Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame ištirpintą sviestą. Suberiame miltus išmaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai pamažu dalimis pilame pieną ir viską maišome, kad neliktų gumuliukų. Paruošta tešla turi būti skystoka – grietinės tirštumo.
Sviestu patepame blynų kepimo formą, įkaitiname ją ir kepame čirvinius blynus kaip nurodyta vaflinės instrukcijoje.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas