Grietinėlės ir baltojo šokolado skanėstas


 Žurnale Virtuvė. Nuo Iki. Galima rasti įvairių šaunių receptų. Vieni pavyksta geriau, kiti prasčiau. Ne visad gaminys atrodo toks, kaip paveiksliuke. Taip buvo ir šį kartą. Užmačiau patarimą, kaip galima panaudoti obuolinį pyragą - pasidaryti skanų desertą. Kadangi pyragai pas mane neužsilieką - jie suvalgomi iki trupinėlio, ypač obuoliniai, tad naudojau pirktinį biskvitą. Permatomų indelių taip pat neturėjau, todėl visai pravertė keramikiniai (skonis ir išvaizda deserto nuo to nenukentėjo :D). Desertas išėjo be galo skanus. Vis dėlto, pastebėjau, kad ne visada galima aklai pasikliauti duotu receptu, nes kremo masei reikėjo iki tirštumo plakti grietinėlę su joje ištirpintu baltuoju šokaladu. Būčiau iki pasaulio pabaigos plakus, jei ne grietinėlės standiklis. Jis išgelbėjo mane ir desertą :) Tad štai tas skanėstas, kurį jau gaminau ne kartą.


4–5  porcijom
 200 ml grietinėlės
100–150 g baltojo šokolado
3–5 pakeliai grietinėlės standiklio
Karamelinis kremas (tiks ir „Rokiškio“ karamelizuotas pienas)
Biskvitas (labai tinka paprastas „Maxima“ keptas biskvitukas)
Kava
brendis
1 bananas
kakava

  Į mažus dubenėlius (stiklines, keramines ar kitas formeles) sudedame sutrupintą biskvitą. Trupiniai užima trečdalį indelio tūrio. Sulaistome juos kavos ir brendžio mišiniu. „Maxima“ radau labai skanų karamelinį kremą, kuris net skanesnis už karamelizuotą pieną, šiek tiek švelnesnis ir minkštesnis. Jį dedame ant sulaistyto biskvito. Ant viršaus sudedame gabaliukais papjaustytą bananą (bandžiau daryti ir su spanguolėmis ir avietėmis, tačiau skaniausias variantas su bananais – švelnus, saldus, gaivus). Vandens vonelėje pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname baltą šokoladą. Palaukiame, kol masė atšals, tada plakame prieš tai įdėję grietinėlės standiklio. Be jo, masę nesusiplaks, ir taip tenka ilgokai plakti. Gautą kremą krečiamę ants bananų. Deserto viršų galima pabarstyti kakava. Paliekame desertą porai valandų šaldytuve.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas