Grietinėlės ir baltojo šokolado skanėstas
Žurnale Virtuvė. Nuo Iki. Galima rasti įvairių šaunių receptų. Vieni pavyksta geriau, kiti prasčiau. Ne visad gaminys atrodo toks, kaip paveiksliuke. Taip buvo ir šį kartą. Užmačiau patarimą, kaip galima panaudoti obuolinį pyragą - pasidaryti skanų desertą. Kadangi pyragai pas mane neužsilieką - jie suvalgomi iki trupinėlio, ypač obuoliniai, tad naudojau pirktinį biskvitą. Permatomų indelių taip pat neturėjau, todėl visai pravertė keramikiniai (skonis ir išvaizda deserto nuo to nenukentėjo :D). Desertas išėjo be galo skanus. Vis dėlto, pastebėjau, kad ne visada galima aklai pasikliauti duotu receptu, nes kremo masei reikėjo iki tirštumo plakti grietinėlę su joje ištirpintu baltuoju šokaladu. Būčiau iki pasaulio pabaigos plakus, jei ne grietinėlės standiklis. Jis išgelbėjo mane ir desertą :) Tad štai tas skanėstas, kurį jau gaminau ne kartą.
4–5
porcijom
200 ml
grietinėlės
100–150 g baltojo šokolado
3–5 pakeliai
grietinėlės standiklio
Karamelinis
kremas (tiks ir „Rokiškio“ karamelizuotas pienas)
Biskvitas (labai
tinka paprastas „Maxima“ keptas biskvitukas)
Kava
brendis
1 bananas
kakava
Į mažus dubenėlius (stiklines,
keramines ar kitas formeles) sudedame sutrupintą biskvitą. Trupiniai užima
trečdalį indelio tūrio. Sulaistome juos kavos ir brendžio mišiniu. „Maxima“
radau labai skanų karamelinį kremą, kuris net skanesnis už karamelizuotą pieną,
šiek tiek švelnesnis ir minkštesnis. Jį dedame ant sulaistyto biskvito. Ant
viršaus sudedame gabaliukais papjaustytą bananą (bandžiau daryti ir su
spanguolėmis ir avietėmis, tačiau skaniausias variantas su bananais – švelnus,
saldus, gaivus). Vandens vonelėje pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname
baltą šokoladą. Palaukiame, kol masė atšals, tada plakame prieš tai įdėję
grietinėlės standiklio. Be jo, masę nesusiplaks, ir taip tenka ilgokai plakti.
Gautą kremą krečiamę ants bananų. Deserto viršų galima pabarstyti kakava.
Paliekame desertą porai valandų šaldytuve.
Komentarai
Rašyti komentarą