Keptas tinginys

Šį receptą radau Virtuvės mitų griovėjų knygoje. Perskaičius receptą, jis pasirodė nesudėtingas, pyragas paveiksliuke atrodė be galo gražiai, be to, sudomino pavadinimas - Keptas tinginys. Tai nusprendžiau išbandyti. Viena iš sudėtinių dalių - bananai. Šiaip aš šiuos vaisius mėgstu, dažnai jais puošiu tortus, bet abejoju, ar kitą kartą darydama šį pyragą dėčiau bananus, nes jie suteikė savitą skonį, kepant nelabai suminkštėjo. Galbūt mėginčiau kitą kartą juos keisti nektarinais ar net obuoliais, o vasarą vyšnios ar trešnės galėtų šauniai įsikomponuoti į šį keptą tinginį.

500 g maskarponės
1 indelis  kondensuoto pieno
2–3 a. š. cinamono
2 pakeliai (po 180 g) sausainių Gaidelis
4 bananai (arba kitokie vaisiai, uogos)
2 v. š. kakavos
1 apelsino ar citrinos
 
 Maskarponę išplakame su kondensuotu pienu, cinamonu, tarkuotomis apelsino ar citrinos žievelėmis ir išspaustomis sultimis. Sausainius sutrupiname į atskirą dubenį.
Į torto formą suberiame trečdalį sausainių, ant jų dedame vienu sluoksniu griežinėliais supjaustytus bananus (maždaug 2), užpilame puse sūrio masės. Tada vėl beriame sausainius (antrą trečdalį), dedame bananus ir galiausiai viską užpilame likusia mase. Ant jos suberiame likusius sausainius.
Kepame įkaitintoje iki 175 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Atšalusį pyragą apibarstome kakava.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas