Keptas tinginys
Šį receptą radau Virtuvės mitų griovėjų knygoje. Perskaičius receptą, jis pasirodė nesudėtingas, pyragas paveiksliuke atrodė be galo gražiai, be to, sudomino pavadinimas - Keptas tinginys. Tai nusprendžiau išbandyti. Viena iš sudėtinių dalių - bananai. Šiaip aš šiuos vaisius mėgstu, dažnai jais puošiu tortus, bet abejoju, ar kitą kartą darydama šį pyragą dėčiau bananus, nes jie suteikė savitą skonį, kepant nelabai suminkštėjo. Galbūt mėginčiau kitą kartą juos keisti nektarinais ar net obuoliais, o vasarą vyšnios ar trešnės galėtų šauniai įsikomponuoti į šį keptą tinginį.
1 indelis kondensuoto pieno
2–3 a. š. cinamono
2 pakeliai (po 180 g) sausainių Gaidelis
4 bananai (arba kitokie vaisiai, uogos)
2 v. š. kakavos
1 apelsino ar citrinos
Maskarponę išplakame su kondensuotu pienu, cinamonu, tarkuotomis apelsino ar citrinos žievelėmis ir išspaustomis sultimis. Sausainius sutrupiname į atskirą dubenį.

Kepame įkaitintoje iki 175 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Atšalusį pyragą apibarstome kakava.
Komentarai
Rašyti komentarą