Baltojo šokolado ir grietinėlės tortas

Greitai ir lengvai pagaminamas tortukas, kuris tiks tiems, kurie labai mėgsta saldumynus. Kremas yra kito, man labai skanaus deserto sudėtinė dalis. Jis man taip patinko, kad pagalvojau o kodėl neišbandžius juo pertepti torto lakštus. Taip ir padariau. Pavyko :)
Ypač skanu, jeigu biskvito sluoksniai nėra saldūs, nes visas saldumas sutelktas kreme.




500 ml grietinėlės
200 g baltojo šokaldo
5–6 pakeliai grietinėlės standikliai
2 biskvitiniai papločiai
Žiupsnelis džiūvėsėlių
Sulaistymui brendžio arba vandenyje ištirpintų kelių grūdelių citrinos rūgšties


Į vandens vonelę įstatome dubenį su grietinėle. Suberiame sutrupintą baltajį šokaladą ir tirpiname, kol neliks gumuliukų. Palaukiame kol pravės masė. Tada pradedame ją plaktį mikseriu palaipsniui beriant standiklius. Jų kiekis pirklauso nuo to, kokio tirštumo masės norėsit. Vis dėlto, 4 pakelių būtinai reikia.
Biskvitą galima kepti arba naudoti pirktinį. Iš apvalių paplčių išpjauname 2 kvadratus ir sulaistuome norimu skysčiu (brendžiu, kava juoda arbata ar vandenyje ištirpintu grūdeliu citrinos rūgšties).
Padaliname kremą į dvi dalis (kokį šaukštą reikia palikti kraštams) ir sutepame papločius bei aptepame kraštus. Iš likusių nupjaustytų papločio atraižų darome trupinius ir pabarstome jais torto viršų ir kraštus. Iš popieriaus išsikarpome norimą paveiksliuką ir uždedame jį ant torto viršaus. Mažu sieteliu sijojame džiūvėsius virš trafareto, kol išryškėja paveiksliukas.
Dedame tortą į šaldytuvą 3–4 val.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas