Baltojo šokolado ir grietinėlės tortas
Greitai ir lengvai pagaminamas tortukas, kuris tiks tiems, kurie labai mėgsta saldumynus. Kremas yra kito, man labai skanaus deserto sudėtinė dalis. Jis man taip patinko, kad pagalvojau o kodėl neišbandžius juo pertepti torto lakštus. Taip ir padariau. Pavyko :)
Ypač skanu, jeigu biskvito sluoksniai nėra saldūs, nes visas saldumas sutelktas kreme.
Ypač skanu, jeigu biskvito sluoksniai nėra saldūs, nes visas saldumas sutelktas kreme.
500 ml grietinėlės
200 g baltojo šokaldo
5–6 pakeliai grietinėlės standikliai
2 biskvitiniai papločiai
Žiupsnelis džiūvėsėlių
Sulaistymui brendžio arba vandenyje ištirpintų
kelių grūdelių citrinos rūgšties
Į vandens vonelę
įstatome dubenį su grietinėle. Suberiame sutrupintą baltajį šokaladą ir
tirpiname, kol neliks gumuliukų. Palaukiame kol pravės masė. Tada pradedame ją
plaktį mikseriu palaipsniui beriant standiklius. Jų kiekis pirklauso nuo to,
kokio tirštumo masės norėsit. Vis dėlto, 4 pakelių būtinai reikia.
Biskvitą galima
kepti arba naudoti pirktinį. Iš apvalių paplčių išpjauname 2 kvadratus ir
sulaistuome norimu skysčiu (brendžiu, kava juoda arbata ar vandenyje ištirpintu
grūdeliu citrinos rūgšties).
Padaliname kremą į
dvi dalis (kokį šaukštą reikia palikti kraštams) ir sutepame papločius bei
aptepame kraštus. Iš likusių nupjaustytų papločio atraižų darome trupinius ir
pabarstome jais torto viršų ir kraštus. Iš popieriaus išsikarpome norimą
paveiksliuką ir uždedame jį ant torto viršaus. Mažu sieteliu sijojame
džiūvėsius virš trafareto, kol išryškėja paveiksliukas.
Dedame tortą į šaldytuvą 3–4 val.
Komentarai
Rašyti komentarą