Čigonas (dar kitaip, tinginys)

Mūsų šeimoje šis skanus desertas vadinamas čigonu, net nežinau kodėl. Gal dėl to, kad jis yra tamsus tamsus... Bet kad ir kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :) Pyragas visada išeina žiauriai skanus. Svarbiausia nepamiršti, kad reikia naudoti gerą sviestą, o ne pakaitalą ar tepų riebalų mišinį, gerus sausainius, pvz., senų laikų Gaidelį. Kartą darėm ir iš sausainių Selga, bet skonis vis dėlto nebuvo toks, kaip vaikystėje.




1 skardinės  kondensuoto pieno
200 g sviesto
3 pakeliai sausainių
4–5 šaukštų kakavos

 Sutrupiname sausainius. Į dubenėlį supilame kondensuotą pieną ir įstatome jį į didesnį dubenį su šaltu vandeniu ant ugnies. Kondensuotame piene ištirpiname sviestą, supilame kakavą. Kavavos galima pilti ir daugiau, žiūrint kokio tamsumo pyrago norite. Gautą masę užpilame ant sausainių ir viską gerai išmaišome. Gautą pyrago masę sudedame į politileninį maišelį ir suformuojame vyniotinį.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas