Trupininis pyragas

Trupininis su namine juodųjų serbentų uogiene iš karto primena vaikystę, nes tai buvo pats populiariausias mūsų namų pyragas. Visad padėdavauu jį daryti, nes mėgdavau, o ir dabar mėgstu, kokį kąsniuką nugnybti, kadangi ir žalia tešla yra labai skani. Iškepto pyrago kraštus  mama nupjaudavo, man jie – patys skaniausi :)




200 g sviesto
5 kiaušinių tryniai
5 šaukštai cukraus
4 šaukštai grietinės
200–300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
3–4 šaukštai juodųjų serbentų uogienės


Cukrų išsukame su tryniais iki baltumo, sudedame atskirai išsuktą sviestą, įmaišome grietinę, palaipsniui suberiame miltus su kepimo milteliais. Užminkome tešlą (tad jei reikia, miltų galima ir daugiau įberti). Iš užminkytos tešlos paliekame gabaliuką trupiniams. Iškočiojame tešlą ir dedame į popieriumi išklotą skardą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Apkepame pyrago pagrandą, kol jis pasidaro gražios auksinės spalvos. Tada ištraukę skardą užtepame uogiene. Tam puikiai tinka naminė juodųjų serbentų uogienė, kuri yra labai tiršta, bent jau tokia verdama pas mus namuose, o ne pirktinė. Ant pyrago viršaus užtarkuojame burokine tarka paliktą tešlos gabaliuką. Kepame maždaug apie 30 min. (pagal situaciją).

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas