Trupininis pyragas
Trupininis su namine juodųjų serbentų uogiene iš karto primena vaikystę, nes tai buvo pats populiariausias mūsų namų pyragas. Visad padėdavauu jį daryti, nes mėgdavau, o ir dabar mėgstu, kokį kąsniuką nugnybti, kadangi ir žalia tešla yra labai skani. Iškepto pyrago kraštus mama nupjaudavo, man jie – patys skaniausi :)
200 g sviesto
5 kiaušinių
tryniai
5 šaukštai cukraus
4 šaukštai
grietinės
200–300 g miltų
1 šaukštelis
kepimo miltelių
3–4 šaukštai
juodųjų serbentų uogienės
Cukrų išsukame su tryniais iki
baltumo, sudedame atskirai išsuktą sviestą, įmaišome grietinę, palaipsniui
suberiame miltus su kepimo milteliais. Užminkome tešlą (tad jei reikia, miltų
galima ir daugiau įberti). Iš užminkytos tešlos paliekame gabaliuką trupiniams.
Iškočiojame tešlą ir dedame į popieriumi išklotą skardą ir dedame į įkaitintą
orkaitę. Apkepame pyrago pagrandą, kol jis pasidaro gražios auksinės spalvos.
Tada ištraukę skardą užtepame uogiene. Tam puikiai tinka naminė juodųjų
serbentų uogienė, kuri yra labai tiršta, bent jau tokia verdama pas mus
namuose, o ne pirktinė. Ant pyrago viršaus užtarkuojame burokine tarka paliktą
tešlos gabaliuką. Kepame maždaug apie 30 min. (pagal situaciją).
Komentarai
Rašyti komentarą