Varškės pyragėliai su įdaru



 Vieną dieną nusprendėm išbandyti sekcijoje jau kokią pusę metų „dulkėjančią“ keksiukų skardelę. Kadangi prieš kelias dienas iš lenkiškos varškės dariau Apsimetėlius varškėčius pagalvojau, o kodėl neišsikepus kokio nors skanėsto, įmantresnio. Taigi į tešlos krepšelius nusprendžiau dėti įdaro. Varškės krepšeliai pagal skonį išėjo dvejopi, nes vienų įdarą pagardinau apelsinų skonio vanilės esencija. Kurie skanesni: ar paprasti, ar su esencija - negaliu pasakyti, nes man patiko abeji :)


Tešla
450 g varškės
4 v. š. cukraus
1 kiaušinio trynis
2 kiaušinių baltymai
0,5 a. š. vanilinio cukraus
100–150 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Įdaras
100 grietinės
1 trynis
2 v. š. cukraus

Varškę sumaišome su tryniu ir cukrumi. Aš naudojau lenkišką varškę be gumuliukų President, todėl pyragėliai šiek tiek kitokie išėjo negu su paprasta lietuviška varške. Išplakame baltymus ir sukrečiame juos į masę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui pilame į tešlą, kol galiausiai jau nebegalime maišyti su šaukštu. Užminkome tešlą. Iškočiojame ją iki norimo storumo. Išspaudžiame su didele stikline skrituliukus ir dedame į sviestu ar aliejumi išteptas keksiukų formeles.
Įdarui sumaišome trynį su cukrumi ir grietine arba ta pačia lenkiška President varške. Dedame po 2 įdaro šaukštukus į tešlos formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol paruduos.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas