Bandelės su cinamonu

Bandeles labai mėgstu, kepyklėlėse ar net prekybos centruose jos skanios, tačiau kartais norisi pabandyti išsikepti ir savų. Štai cinamoninės bandelės, kurias dariau pirmą kartą išėjo tikrai skanios, ypač šiltos :) Gal tik cukraus daugiau reikėjo įdėt ....




Tešlai:
1 kiaušinis
30 g mielių
220 ml pieno
500–550 g miltų
100 g sviesto
5 šaukštų cukraus
1 šaukštelis kardamono

Įdarui:
80 g sviesto
80 g cukraus
1,5 šaukštelio cinamono
1 kiaušinis (bandelių viršui aptepti)

Pieną užkaitinti beveik iki virimo ir įmetus sviestą ištirpinti. Išplakti kiaušinį su cukrumi. Pakildinti mieles (mieles sutrupinti, užberti šaukšteliu cukraus ir užpilti trupučiu karšto vandens. Tada uždengti puodelį rankšluostuku). Į didelį dubenį supilti dalį miltų, sumaišytų su kardamonu. Tada ant jų užpilti kiaušinio ir cukraus plakinį bei per kelis kartus pieną su jame ištirpintu sviestu. Pamažu viską išmaišyti ir suberti likusius miltus. Užminkyti tešlą ir palikti ją kilti 1–2 val. Pakilus tešlai iš vienos jos dalies iškočiojame maždaug stačiakampio formos lakštą. Jį aptepame įdaru. Įdarą pasigaminti labai lengva: 80 g minkšto sviesto sumaišome su cinamonu ir cukrumi. Pusę tos tyrės užtepame ant lakšto. Nereikia bijoti, kad įdaras ne visiškai padengs tešlą, nes kepant sviestas leidžiasi ir jei padauginsite įdaro, bandelės keps svieste. Tai pusė įdaro vienam tešlos gabalui, o kita – kitam. Įdaru apteptą lakštą susukite kaip vyniotinį ir supjaustykite. Skardą pabarstome miltais, dedame bandeles ir aptepame jų viršūnėles išplaktu kiaušiniu. Šauname skardą į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas