Apsimetėliai varškėčiai



 Pirmą kartą pabandžiau kepti varškėčius iš mano mėgstamos lenkiškos varškės. Ir ką gi - rezultatas stulbinantis. Kepiniai išėjo purūs kaip debesėliai. Kadangi mėgstu dar ir saldžiai, todėl nepagailėjau cukraus, tad varškėtukai nutolo pagal savo skonį nuo tradicinių lietuviškų. O moliūgų ir citrinų uogienė mano vakarienę pakėlė į desertų lygmenį :D


1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai lenkiškos varškės
100–150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
 
Kiaušinį išplakame su cukrumi, dedame 3 kupinus šaukštus lenkiškos kreminės varškės President. Viską išmaišome. Pamažu supilame miltus su kepimo milteliais. Miltus išbandžiau 550 D. Iš tikrųjų jų pyliau iš akies, tiek, kiek reikia tešlai užminkyti. Iš tešlos suformuojame volelius, supjaustome juos ir padarome blynelius (2 cm). Kepame įkaitintoje keptuvėje į pylę alyvuogių aliejaus tol, kol apskrus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas