Apsimetėliai varškėčiai
Pirmą kartą pabandžiau kepti varškėčius iš mano mėgstamos lenkiškos varškės. Ir ką gi - rezultatas stulbinantis. Kepiniai išėjo purūs kaip debesėliai. Kadangi mėgstu dar ir saldžiai, todėl nepagailėjau cukraus, tad varškėtukai nutolo pagal savo skonį nuo tradicinių lietuviškų. O moliūgų ir citrinų uogienė mano vakarienę pakėlė į desertų lygmenį :D
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai lenkiškos varškės
100–150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kiaušinį
išplakame su cukrumi, dedame 3 kupinus šaukštus lenkiškos kreminės varškės President. Viską išmaišome. Pamažu
supilame miltus su kepimo milteliais. Miltus išbandžiau 550 D. Iš tikrųjų jų
pyliau iš akies, tiek, kiek reikia tešlai užminkyti. Iš tešlos suformuojame
volelius, supjaustome juos ir padarome blynelius (2 cm). Kepame įkaitintoje
keptuvėje į pylę alyvuogių aliejaus tol, kol apskrus.
Komentarai
Rašyti komentarą