„Smėlinis" obuolių pyragas
Labai mėgstu obuolių pyragus: biskvitinius, ar kiek sudėtingesnius. 99 proc., kad obuolinis pyragiukas išeis skanus, obuoliukai suteiks kepiniui gaivumo.
Pagrindas
150
g miltų
200
g sviesto
50–70
g cukraus
1
šaukštelis cinamono
Varškės sluoksnis
500
g varškės „Emilki“ arba „President“
1
kiaušinis
150
g cukraus
Obuolių sluoksnis
500
g obuolių
2
šaukšteliai cukraus
1
šaukštelis cinamono
Pagrindas. Miltus sumaišome su burokine tarka tarkuotu sviestu ir cukrumi bei
cinamonu pirštais iki trupinių. Masę padedam į šaldytuvą.
Varškės sluoksnis. Lenkišką kremo konsistensijos varškę, cukrų ir kiaušinį išmaišome iki
vientisos masės. Jeigu nuspresite į pyragą dėti lietuvišką varškę, kuri
paprastai yra rūpi, tai reikės kokių 3 kiaušinių ir varškę prieš tai patartina
pertrinti per sietelį. Tuo tarpu naudojant lenkišką varškę – pyrago sluosnis
buvo be gumuliukų, švelnus.
Obuolių sluoksnis. Nulupume ir skiltelėmis supjaustome obuolius. Atskirame dubenėlyje
išmaišome cinamoną su cukrumi.
Pyrago formavimas. Pyrago formą ištepame sviestu ir
pabarstome miltais. Pilame daugiau nei pusę pagrindo trupinių. Kitas sluoksnis
– varškės masės (dėliojame po šaukštą per visą plotą ir paskui išlyginame).
Dedame vieną šalia kitos obuolių skilteles. Obuoliai kepdami susmenga, todėl
galima dėti 2 sluoksniais. Pabarstome obuolius cukraus ir cinamono mišiniu.
Galiusiai supilame ant viršaus likusius trupinius. Pyragas kepamas įkaitintoje
iki 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. ir 15 min.
Komentarai
Rašyti komentarą