„Smėlinis" obuolių pyragas

Labai mėgstu obuolių pyragus: biskvitinius, ar kiek sudėtingesnius. 99 proc., kad obuolinis pyragiukas išeis skanus, obuoliukai suteiks kepiniui gaivumo.



Pagrindas
150 g miltų
200 g sviesto
50–70 g cukraus
1 šaukštelis cinamono

Varškės sluoksnis
500 g varškės „Emilki“ arba „President“
1 kiaušinis
150 g cukraus

Obuolių sluoksnis
500 g obuolių
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis cinamono
 
Pagrindas. Miltus sumaišome su burokine tarka tarkuotu sviestu ir cukrumi bei cinamonu pirštais iki trupinių. Masę padedam į šaldytuvą.

Varškės sluoksnis. Lenkišką kremo konsistensijos varškę, cukrų ir kiaušinį išmaišome iki vientisos masės. Jeigu nuspresite į pyragą dėti lietuvišką varškę, kuri paprastai yra rūpi, tai reikės kokių 3 kiaušinių ir varškę prieš tai patartina pertrinti per sietelį. Tuo tarpu naudojant lenkišką varškę – pyrago sluosnis buvo be gumuliukų, švelnus.

Obuolių sluoksnis. Nulupume ir skiltelėmis supjaustome obuolius. Atskirame dubenėlyje išmaišome cinamoną su cukrumi.

Pyrago formavimas. Pyrago formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Pilame daugiau nei pusę pagrindo trupinių. Kitas sluoksnis – varškės masės (dėliojame po šaukštą per visą plotą ir paskui išlyginame). Dedame vieną šalia kitos obuolių skilteles. Obuoliai kepdami susmenga, todėl galima dėti 2 sluoksniais. Pabarstome obuolius cukraus ir cinamono mišiniu. Galiusiai supilame ant viršaus likusius trupinius. Pyragas kepamas įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. ir 15 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas