Sausainiai „Amaretti“



Kartais gaminant lieka nepanaudotų produktų, kuriuos gaila išmesti. Štai ir nuo naujametinio napaleono torto liko baltymų, tad teko pasukti galvą kur juos dėti. Ir štai prie torto pagaminau dar ir sausainiukų. Receptas paprastas, daug laiko nereikia.


3 kiaušinių baltymai
300 g cukraus
340 g. maltų migdolų
1 šaukštas stiprios kavos

Dubenyje mikseriu išplakame baltymus ir suberiame cukrų. Dar šiek tiek paplakame. Į masę įpilame šaukštą užplikytos kavos ir suberiame maltus migdolus. Kadandi migdolų tiek daug neturėjo, tad pravertė ir sumalti žemės riešutai. Masę išmaišome. Sviestu ištepame skardą. Sausainių masė gavosi tiršta, bet rankomis formuoti rutuliukus buvo sunku, nes ji lipo prie rankų. Tad paprasčiau kabinau šaukšteliu masę ir dėjau į skardą. Skarda dedama į pakaitintą 170 laipsnių orkaitę ir kepama 15 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas