Sausainiai „Amaretti“
Kartais gaminant
lieka nepanaudotų produktų, kuriuos gaila išmesti. Štai ir nuo naujametinio
napaleono torto liko baltymų, tad teko pasukti galvą kur juos dėti. Ir štai
prie torto pagaminau dar ir sausainiukų. Receptas paprastas, daug laiko
nereikia.
3 kiaušinių
baltymai
300 g cukraus
340 g. maltų
migdolų
1 šaukštas stiprios
kavos
Dubenyje mikseriu
išplakame baltymus ir suberiame cukrų. Dar šiek tiek paplakame. Į masę įpilame
šaukštą užplikytos kavos ir suberiame maltus migdolus. Kadandi migdolų tiek
daug neturėjo, tad pravertė ir sumalti žemės riešutai. Masę išmaišome. Sviestu
ištepame skardą. Sausainių masė gavosi tiršta, bet rankomis formuoti rutuliukus
buvo sunku, nes ji lipo prie rankų. Tad paprasčiau kabinau šaukšteliu masę ir
dėjau į skardą. Skarda dedama į pakaitintą 170 laipsnių orkaitę ir kepama 15
min.
Komentarai
Rašyti komentarą