Tiramisu

Labai mėgstu šį itališką desertą, bet kiek teko valgyti, net ir Italijoje, jo skonis bei pateikimas – visur skiriasi.




500 g maskarponės
250 g riebios grietinėlės
Karamelinio padažo arba karamelizuoto pieno
2 kiaušinių trynių
Kavos
Brendžio
Kakavos
Biskvito

 Dubenyje išmaišome maskarponę, supilame su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius, paskui įdedame šaukštą karamelės. Į masę sukrečiame išplaktą grietinėlę. Viską gerai išmaišome.
Į formelę dedame biskvitą, jį sulaistome kava, pagardinta brendžiu. Ant viršaus uždedame mažą arbatinį šaukštelį karamelės, paskui jau dedame kremą. Ant jo vėl kitą dalį biskvito, jį vėl sulaistome, užkrečiame kremo ir apibarstome kakava.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas