Moliūgo ir obuolių pyragas



Tai puikus rudeninis pyragas leidžiantis panaudoti rudenio daržo ir sodo gėrybes. Pyragas labai skanus valgant su ledais: ir lengvas, ir sotus, ir ne per saldus. Žodžiu, toks, kokio net kelis gabaliukus galima be vargo įveikti.

 
4–5 kiaušiniai
200 ml alyvuogių aliejaus
200 cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono
2 a.š. kėlimo miltelių
350 g miltų
Žiupsnelis kardamono, muskato
4 dideli obuoliai
Trečdalis moliūgo
Kiaušinių trynius išsukame iki baltumo su cukrumi. Maišant paeiliui berti vanilinį cukrų, cinamoną, kardamoną, muskatą. Supilame alyvuogių aliejų. Išmaišius suberiame ketvirtadalį miltų. Į masę supilame iki putų išplaktus baltymus. Jie suteiks pyragui purumo. Viską gerai išmaišome. Suberiame likusius miltus ir burokine tarka sutarkuotus obuolius ir moliūgą. Tešlą pilame į skardą, kuri ištepta sviestu ir pabarstyta miltais. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas