Moliūgo ir obuolių pyragas
Tai
puikus rudeninis pyragas leidžiantis panaudoti rudenio daržo ir sodo gėrybes.
Pyragas labai skanus valgant su ledais: ir lengvas, ir sotus, ir ne per saldus.
Žodžiu, toks, kokio net kelis gabaliukus galima be vargo įveikti.
4–5 kiaušiniai
200 ml alyvuogių
aliejaus
200 cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono
2 a.š. kėlimo
miltelių
350 g miltų
Žiupsnelis kardamono, muskato
4 dideli obuoliai
Trečdalis moliūgo
Kiaušinių trynius išsukame iki baltumo su cukrumi.
Maišant paeiliui berti vanilinį cukrų, cinamoną, kardamoną, muskatą. Supilame
alyvuogių aliejų. Išmaišius suberiame ketvirtadalį miltų. Į masę supilame iki
putų išplaktus baltymus. Jie suteiks pyragui purumo. Viską gerai išmaišome.
Suberiame likusius miltus ir burokine tarka sutarkuotus obuolius ir moliūgą. Tešlą
pilame į skardą, kuri ištepta sviestu ir pabarstyta miltais. Kepame įkaitintoje
orkaitėje apie 40-50 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Komentarai
Rašyti komentarą