Karamelinis obuolių pyragas „Ežiukas“




 Tai šiek tiek sudėtingesnis obuolių pyrgas tuo, kad prie reikia ilgiau „krapštytis“. Kaip pastebėjom bevalgydami, nereikia bijoti dėti nemažai obuolių, nes jie kepdami smenga ir jei pagailėsite, obuolinis sluoksnis bus plonas ir „neatsvers“ storo biskvito. „Rududu“ indukas irgi gerai susinaudojo :D. Karamelės net nesijautė. 
  Kai gabaliukais supjausčiau iškepusį pyragą dėl trupinių jis iš karto man priminė ežiuką :D Štai iš kur toks pavadinimas mano galvoje kilo.


Pagrindas:
200 g. kambario temperatūros sviesto
180 g. cukraus (100 g. balto ir 80 g. rudojo cukraus)
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų





Obuolių sluoksnis
apie 800 g. obuolių
1 indelis karamelizuoto „Rokiškio“ sutirštinto pieno (karamelės)

Trupiniai (viršus)
75 gr. miltų
75 gr. rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
80 gr. šalto sviesto

Biskvitas. Minkštą sviestą išmaišome su cukrumi. Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną plakame su mikseriu1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės.
Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Sumaišome obuolius su karamelizuotu sutirštintu pienu. Iš tiesų, karamelizuoto pieno galima dėti ir šiek tiek daugiau, nes jis susigeria obuolius ir nelabai jaučiasi.
Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius.
Kepimas. Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą sukrečiame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus dedame karamelės ir obuolių masę. Ant obuolių supilame trupinius ir išlyginame paviršių šaukštu. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas