Pyragas su obuoliais ir cinamonu

Obuolių pyragas dažnai, bent man, asocijuojasi su cinamonu. Štai dar vienas „ežiukas“ su šiais ingridientais, ypač skanus, šiltas.




Tešla
80 g sviesto
5 kiaušiniai
200 g cukraus
205 ml kefyro
250 g miltų
8–9 obuoliai
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono

Viršus
2 a.š. maltų džiūvėsių
2 a.š rudojo cukraus
0,5 a.š. cinamono

 Kiaušinius su cukrui iki baltumo ir purumo išplakame mikseriu. Sviestą ištirpiname ir šiek tiek pravėsinę supilame kefyrą. Masę supilame į cukraus ir kiaušinių plakinį ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Palaipsniui supilame miltų mišinį. Galiausiai sudedame plonai supjaustytus obuolius.
Kepimo skardą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame pyrago tešlą. Išlyginame šaukštu paviršių ir pabarstume cukraus, džiūvesėlių ircinamono mišiniu.
Kepame pyragą 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas