Pyragas su obuoliais ir cinamonu
Obuolių pyragas dažnai, bent man, asocijuojasi su cinamonu. Štai dar vienas „ežiukas“ su šiais ingridientais, ypač skanus, šiltas.
Tešla
80 g sviesto
5 kiaušiniai
200 g cukraus
205 ml kefyro
250 g miltų
8–9 obuoliai
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
Viršus
2 a.š. maltų džiūvėsių
2 a.š rudojo cukraus
0,5 a.š. cinamono
Kiaušinius su
cukrui iki baltumo ir purumo išplakame mikseriu. Sviestą ištirpiname ir šiek
tiek pravėsinę supilame kefyrą. Masę supilame į cukraus ir kiaušinių plakinį ir
išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Palaipsniui
supilame miltų mišinį. Galiausiai sudedame plonai supjaustytus obuolius.
Kepimo skardą
ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame pyrago tešlą. Išlyginame
šaukštu paviršių ir pabarstume cukraus, džiūvesėlių ircinamono mišiniu.
Kepame pyragą 180
laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą