Traškusis obuolių pyragas


Tokį pyragą galima kepti, kai namuose daug obuolių ir nesinori jų išmesti. Receptas labai paprastas – net nelabai linkusi į pyragų kepimą šeimininkė ji greit pasigamintų.




200 g sviesto
1 stklinė cukraus
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė miltų
Obuoliai (10-11, priklausomai nuo dydžio)

Skardą ištepame sviestu ir apibarstome džiūvesėliais. Ant dugno dedame nuluptus ir smulkiai skiltelėmis supjaustytus obuolius. Dubenyje sumaišome sausus produktus (manus, miltus ir cukrų). Padaliname gautą masę į  2 dalis. Vieną dalį užbarstome ant obuolių. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame pusę sviesto. Sviesto drožlės turi išsidėstyti po visą pyrago plotą. Dedame kitą obuolių sluoksnį, pilame likusį sausą mišinį ir sutarkuojame likusį sviestą.
Skardą dedame į orkaitę įkaitintą ir kepame apie 40–50 min.
Labai skanu valgyti su ledais.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas