Traškusis obuolių pyragas
Tokį pyragą galima kepti, kai namuose daug obuolių ir nesinori jų išmesti. Receptas labai paprastas – net nelabai linkusi į pyragų kepimą šeimininkė ji greit pasigamintų.
200 g sviesto
1 stklinė cukraus
1 stiklinė manų
kruopų
1 stiklinė miltų
Obuoliai (10-11, priklausomai nuo dydžio)
Skardą
ištepame sviestu ir apibarstome džiūvesėliais. Ant dugno dedame nuluptus ir
smulkiai skiltelėmis supjaustytus obuolius. Dubenyje sumaišome sausus produktus (manus,
miltus ir cukrų). Padaliname gautą masę į 2 dalis. Vieną dalį užbarstome
ant obuolių. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame pusę sviesto. Sviesto
drožlės turi išsidėstyti po visą pyrago plotą. Dedame kitą obuolių sluoksnį,
pilame likusį sausą mišinį ir sutarkuojame likusį sviestą.
Skardą
dedame į orkaitę įkaitintą ir kepame apie 40–50 min.
Labai skanu valgyti su ledais.
Komentarai
Rašyti komentarą