Šokoladinis pyragas su riešutu sviestu ir šokoladiniu glajumi

Pyragas saldus, kiek pastovėjęs biskvitinis sluosnis tampa kietokas, bet pats pyragas išsilaiko ilgai.





Tešlai
170 g. sviesto
200 g juojo šokolado su riešutais (geriausia nesmulkintais)
85 g kepinių šokolado
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
4 kiaušiniai
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių

Riešutų sviesto kremui
200–300 g riešutų sviesto
50 g sviesto
žiupsnelis muskato
2–3 šaukštai pieno

Šokoladiniam gajui
10–150 g juodo šokolado
30 g sviesto
3 šaukštai pieno

Sviestą ir abiejų rūšių šokoladą ištirpiname vandens vonelėje. Atskiriame trynius nuo baltymų. Pastaruosius išplakame su mikseriu iki standumo. Kitame dubenyje sumaišome trynius su cukrumi ir šokolado mase, įlašiname vanilę. Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai įmaišome baltymus. Tešlą sukrečiame į norimą formą prieš tai ją ištepę sviestu ir pabarstę miltais. Kepame pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kol kepa pyragas paruošiame kremą: riešutų sviestą sumaišome su kambario temperatūros sviestu, pienu ir muskatu. Kia dariau pirmą kartą, naudojau paprastą „Nutelą“, tada kremo sluosnis vizualiai nesimatė. Štai todėl šį kartą  rudo riešutų sviesto dėjo tik kokį 1 šaukštelį, o visa kita – baltas riešutų sviestas (baltojo šokolado skonio). Pravėsusio pyrago viršų užtepame kremu. Ant viršaus užpilame šokoladinį glajų (vandens voneleje ištirpintą šokoladą su sviestu ir pienu).
Dėl šokolado pyragas gavosi šiek tiek korėtas, nelabai minkštas, tačiau ilgai nesenstantis. Paskutinius gabaliukus, pamirštus bufete, suvalgiau po savaitės. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas