Šokoladinis pyragas su riešutu sviestu ir šokoladiniu glajumi
Pyragas saldus, kiek pastovėjęs biskvitinis sluosnis tampa kietokas, bet pats pyragas išsilaiko ilgai.
Tešlai
170 g. sviesto
200 g juojo
šokolado su riešutais (geriausia nesmulkintais)
85 g kepinių
šokolado
150 g cukraus
1 šaukštelis
vanilės ekstrakto
4 kiaušiniai
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo
miltelių
Riešutų sviesto kremui
200–300 g riešutų
sviesto
50 g sviesto
žiupsnelis muskato
2–3 šaukštai pieno
Šokoladiniam gajui
10–150 g juodo
šokolado
30 g sviesto
3 šaukštai pieno
Sviestą ir abiejų
rūšių šokoladą ištirpiname vandens vonelėje. Atskiriame trynius nuo baltymų.
Pastaruosius išplakame su mikseriu iki standumo. Kitame dubenyje sumaišome
trynius su cukrumi ir šokolado mase, įlašiname vanilę. Sudedame miltus
sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai įmaišome baltymus. Tešlą
sukrečiame į norimą formą prieš tai ją ištepę sviestu ir pabarstę miltais.
Kepame pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kol kepa pyragas
paruošiame kremą: riešutų sviestą sumaišome su kambario temperatūros sviestu,
pienu ir muskatu. Kia dariau pirmą kartą, naudojau paprastą „Nutelą“, tada
kremo sluosnis vizualiai nesimatė. Štai todėl šį kartą rudo riešutų sviesto dėjo tik kokį 1
šaukštelį, o visa kita – baltas riešutų sviestas (baltojo šokolado skonio). Pravėsusio
pyrago viršų užtepame kremu. Ant viršaus užpilame šokoladinį glajų (vandens
voneleje ištirpintą šokoladą su sviestu ir pienu).
Dėl šokolado pyragas gavosi šiek tiek korėtas,
nelabai minkštas, tačiau ilgai nesenstantis. Paskutinius gabaliukus, pamirštus
bufete, suvalgiau po savaitės. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.
Komentarai
Rašyti komentarą