Baltojo šokolado keksas
Tikromis Kalėdomis dvelkiantis baltojo šokolado keksas :)
Tešla
250
g sviesto
250
g miltų
250
g cukraus pudros
5
kiaušiniai
1
citrinos tarkuota žievelė
2
a.š. kepimo milteliai
200
g baltojo šokolado
2
v.š. brendžio
100
g džiovintų abrikosų
200
g razinų
Glaistas
150
g cukraus pudros
4
v.š. citrinos sulčių
Kambario
temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra, įtarkuojame citrinos žievelę,
įmušame po vieną kiaušinius kaskart gerai išmaišydami. Į ruošiamą tešlą
įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Supilame išlydytą ir atvėsintą baltąjį
šokoladą, brendį ir viską gerai išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome razinas
su susmulkintais abrikosais ir 2 šaukštais miltų. Mišinį įmaišome į tešlą ir
viską permaišome.
Kekso
formą ištepame sviestu, pabarstome miltais ir sukrečiame tešlą į ją.
Keksą
kepame įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 1 val. 15 min. Kad pyragas
nesudegtų – likus kokiai 20 min. iki kepimo pabaigos uždengiame keksą foliją,
kad jis pernelyg neapskrustų, nesudegtų.
Iškepusį
ir ataušusį kekesą aptepame glaistu (cukraus pudrą iki baltumo išsukame citrinos
sultyse).
Komentarai
Rašyti komentarą