Baltojo šokolado keksas


Tikromis Kalėdomis dvelkiantis baltojo šokolado keksas :)




Tešla
250 g sviesto
250 g miltų
250 g cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 citrinos tarkuota žievelė
2 a.š. kepimo milteliai
200 g baltojo šokolado
2 v.š. brendžio
100 g džiovintų abrikosų
200 g razinų

Glaistas
150 g cukraus pudros
4 v.š. citrinos sulčių

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra, įtarkuojame citrinos žievelę, įmušame po vieną kiaušinius kaskart gerai išmaišydami. Į ruošiamą tešlą įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Supilame išlydytą ir atvėsintą baltąjį šokoladą, brendį ir viską gerai išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome razinas su susmulkintais abrikosais ir 2 šaukštais miltų. Mišinį įmaišome į tešlą ir viską permaišome.
Kekso formą ištepame sviestu, pabarstome miltais ir sukrečiame tešlą į ją.
Keksą kepame įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 1 val. 15 min. Kad pyragas nesudegtų – likus kokiai 20 min. iki kepimo pabaigos uždengiame keksą foliją, kad jis pernelyg neapskrustų, nesudegtų.
Iškepusį ir ataušusį kekesą aptepame glaistu (cukraus pudrą iki baltumo išsukame citrinos sultyse).
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas