Cukinijų pyragas su kakava

Tai buvo vienas pirmųjų pyragų iš cukinijos ar moliūgo. Iš pradžių gana skeptiškai žiūrėdavau į juos, tačiau kolegė Irena pavaišino kartą pyragu, į kurį dėjo moliūgo. Labai patiko, tad nusprendžiau ir aš pabandyti. Kadangi moliūgo neturėjau, ėmiau cukiniją ir dar pagardinau pyragą kakava bei prieskoniais.

4 kiaušiniai
200 ml alyvuogių aliejaus
200 cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono
50 g. kakavos
2 a.š. kėlimo miltelių
350 g miltų
Cukinijos(0,5 kg)


Kiaušinių trynius išsukame iki baltumo su cukrumi. Maišant paeiliui berti vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą. Supilame alyvuogių aliejų. Išmaišius suberiame ketvirtadalį miltų. Į masę supilame iki putų išplaktus baltymus. Jie suteiks pyragui purumo. Viską gerai išmaišome. Suberiame likusius miltus ir burokine tarka sutarkuotą cukiniją. Tešlą pilame į skardą, kuri ištepta sviestu ir pabarstyta miltais. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas