Pyragas su kremo ir nektarinų įdaru
Šį pyragą kepiau vasaroms užbaigtuvėms. Įšėjo labai skani tartaletė. O ir pasigaminti jį nėra sunku.
Tešla
200 g
miltų
4
šaukštai cukraus pudros
100 g
sviesto
3
šaukštai apelsinų sulčių
Įdaras
400 ml
grietinėlės
2–3
kiaušiniai
100 g
cukraus pudros
4
nektarinai
3
šaukštai brendžio
šlakelis
vanilės ekstrakto
žiupsnelis
kardamono
50 ml
šviesaus sirupo
Dubenuje sumaišykte
miltus ir cukraus pudrą. Sutarkuokite burokine tarka sviestą ir sutrinkite
pirštais su cukraus bei miltų mase iki trupinių. Įpilkite apelsinų sulčių ir
užminkykite tešlą.
Kremui puode pašildykite
grietinėlę su vanilės ekstraktu, kol pradės kilti burbulai. Nukelkite puodą nuo
ugnies. Kitame dubenyje plakite kiaušinius su cukraus pudra, kol masė taps
šviesi. Į plakinį įmaišykite 3 šaukštus šiltos grietinėlės. Nuolat maišydami
palengva supilkyte likusią šiltą grietinėlę ir maišykite, kol masė taps tiršta.
Jei prireiks, galite panaudoti ir pakelį grietinėlės standiklio.
Įkaitinkite orkaitę
iki 1800C.
Ant miltais
pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos apskritimą ir įtieskite į pyrago
formą, kad susidarytų krepšelis. Supilkite kremą į tešlos krepšelį ir ratu
išdėliokite nektarinų puseles.
Sumaišykite brendį,
sirupą ir kardamono miltelis ir aptepkite nektarinus.
Kepkite orkaitėje,
kol gražiai pagels apie 35 min.
Labai gražiai atrodo, reikės pabandyti
AtsakytiPanaikinti