Pyragas su kremo ir nektarinų įdaru


Šį pyragą kepiau vasaroms užbaigtuvėms. Įšėjo labai skani tartaletė. O ir pasigaminti jį nėra sunku.
 






Tešla
200 g miltų
4 šaukštai cukraus pudros
100 g sviesto
3 šaukštai apelsinų sulčių

Įdaras
400 ml grietinėlės
2–3 kiaušiniai
100 g cukraus pudros
4 nektarinai
3 šaukštai brendžio
šlakelis vanilės ekstrakto
žiupsnelis kardamono
50 ml šviesaus sirupo
 
Dubenuje sumaišykte miltus ir cukraus pudrą. Sutarkuokite burokine tarka sviestą ir sutrinkite pirštais su cukraus bei miltų mase iki trupinių. Įpilkite apelsinų sulčių ir užminkykite tešlą.
Kremui puode pašildykite grietinėlę su vanilės ekstraktu, kol pradės kilti burbulai. Nukelkite puodą nuo ugnies. Kitame dubenyje plakite kiaušinius su cukraus pudra, kol masė taps šviesi. Į plakinį įmaišykite 3 šaukštus šiltos grietinėlės. Nuolat maišydami palengva supilkyte likusią šiltą grietinėlę ir maišykite, kol masė taps tiršta. Jei prireiks, galite panaudoti ir pakelį grietinėlės standiklio.
Įkaitinkite orkaitę iki 1800C.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos apskritimą ir įtieskite į pyrago formą, kad susidarytų krepšelis. Supilkite kremą į tešlos krepšelį ir ratu išdėliokite nektarinų puseles.
Sumaišykite brendį, sirupą ir kardamono miltelis ir aptepkite nektarinus.
Kepkite orkaitėje, kol gražiai pagels apie 35 min.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas