Grietinėlės blyneliai

Gaminti pradėjau visai neseniai ir pirmas patiekalas, kurį išsikepiau pabandymui ar neprideginsiu vėliau kepdama kalakutieną, buvo blyneliai. Jokių receptų knygų nevarčiau, tiesiog čiupau, ką radau šaldytuve - grietinėlę. Paskui ne kartą teko eksperimentuoti su įvairiais produktais. Vis dėlto šie blyneliai, nors ir paprasti, tačiau labai skanūs, ypač pagardinti uogiene.



150 ml grietinėlės (35 proc.)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kėlimo miltelių
Pusė valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
Pusė valgomojo šaukšto cukraus pudros
100–120 g miltų


Supilame į dubenį grietinėlė, įmušame du kiaušinius, įberiame vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Viską išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Cukraus galima dėti pagal skonį: kas mėgsta saldžiau, galima ir daugiau įdėti. Įkaitinti keptuvę ir kepti ant alyvuogių aliejaus. Iškeptus blynelius galima patiekti su padažu, uogiene.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas