Grietinėlės blyneliai
Gaminti pradėjau visai neseniai ir pirmas patiekalas, kurį išsikepiau pabandymui ar neprideginsiu vėliau kepdama kalakutieną, buvo blyneliai. Jokių receptų knygų nevarčiau, tiesiog čiupau, ką radau šaldytuve - grietinėlę. Paskui ne kartą teko eksperimentuoti su įvairiais produktais. Vis dėlto šie blyneliai, nors ir paprasti, tačiau labai skanūs, ypač pagardinti uogiene.
150 ml grietinėlės (35 proc.)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kėlimo miltelių
Pusė valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
Pusė valgomojo šaukšto cukraus pudros
100–120 g miltų
150 ml grietinėlės (35 proc.)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kėlimo miltelių
Pusė valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
Pusė valgomojo šaukšto cukraus pudros
100–120 g miltų
Supilame į dubenį grietinėlė,
įmušame du kiaušinius, įberiame vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Viską
išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi gautis grietinės
tirštumo. Cukraus galima dėti pagal skonį: kas mėgsta saldžiau, galima ir
daugiau įdėti. Įkaitinti keptuvę ir kepti ant alyvuogių aliejaus. Iškeptus
blynelius galima patiekti su padažu, uogiene.
Komentarai
Rašyti komentarą