Itališkas moliūgo pyragas

Tęsiant moliūgo panaudojimo kepiniams odisėją pristatau dar vieną bandymą. Tai ne mano originalus receptas, tiesiog šiek tiek patobulintas, o ir pyragas išėjo visai kitoks negu buvo aprašytas, visai ne purus ar trupantis, o daugiau primenantis Flan pyragą.



100 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
230 g miltų
10 sausainių trupinių
5 š. pieno
2 a.š. kepimo miltelių
500 g moliūgo

 Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Mušame po vieną kiaušinį ir gerai išmaišome (Aš dabar visad baltymus palieku ant galo, t.y. išplaku ir sudedu po dalies miltų, kai tešla tampa tirštoka). Supilame pamažu miltus sumaišytus su kepimo milteliais, sudedame bulvine tarka gautą moliūgo tyrę. Jei ji per daug vandeninga – skystį reikia nupilti. Į tešlą sudedame sutrupintus sausainius. Sunaudojau beveik visą Selga sausainių pakiuką. Įpilame pieno. Viską gerai išmaišome ir supilame į paruoštą formą ir kepame įkaitintoje 180 0C orkaitėje apie 40–45 min.
Pyragas ypač skanus šaltas. Kitą dieną labai greitai susivalgė. Iš skonio iš tiesų sunku pasakyti, kad jis iš moliūgų. Kadangi kepiau didelėje skardoje, tai jis išėjo nelabai storas, kepant aukštesnėje mažesnėje formoje, jo skonis dar būtų kitoks.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas