Itališkas moliūgo pyragas
Tęsiant moliūgo panaudojimo kepiniams odisėją pristatau dar vieną bandymą. Tai ne mano originalus receptas, tiesiog šiek tiek patobulintas, o ir pyragas išėjo visai kitoks negu buvo aprašytas, visai ne purus ar trupantis, o daugiau primenantis Flan pyragą.
100 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
230 g miltų
10 sausainių trupinių
5 š. pieno
2 a.š. kepimo miltelių
500 g moliūgo
Kambario
temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Mušame po vieną kiaušinį ir gerai
išmaišome (Aš dabar visad baltymus palieku ant galo, t.y. išplaku ir sudedu po
dalies miltų, kai tešla tampa tirštoka). Supilame pamažu miltus sumaišytus su
kepimo milteliais, sudedame bulvine tarka gautą moliūgo tyrę. Jei ji per daug
vandeninga – skystį reikia nupilti. Į tešlą sudedame sutrupintus sausainius.
Sunaudojau beveik visą Selga
sausainių pakiuką. Įpilame pieno. Viską gerai išmaišome ir supilame į paruoštą
formą ir kepame įkaitintoje 180 0C orkaitėje apie 40–45 min.
Pyragas ypač skanus
šaltas. Kitą dieną labai greitai susivalgė. Iš skonio iš tiesų sunku pasakyti,
kad jis iš moliūgų. Kadangi kepiau didelėje skardoje, tai jis išėjo nelabai
storas, kepant aukštesnėje mažesnėje formoje, jo skonis dar būtų kitoks.
Komentarai
Rašyti komentarą