Moliūgo pyragas su maskarponės ir bananų kremu

Moliūgai ne tik išvaizda, bet ir konsistencija skiriasi nuo cukinijos ar aguročio, todėl ir pyragai jau yra kitokio skonio. Man labiau patinka cukinijos, bet negi išmesi gražų moliūgėlį. Šį kartą nusprendžiau iškeptą pyragą pagardinti kremu. Išėjo sotus rudeniškas pyragas.

Tešlai:
200 g kambario temperatūros sviesto,
250 g cukraus,
4 kiaušiniai,
425 g orkaitėje kepto moliūgo (maždaug pusė vidutinio dydžio moliūgo),
240 g kvietinių miltų,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai cinamono,
žiupsnelis malto imbiero,
žiupsnelis malto kardamono



Kremui
1 bananas
500 g maskarponės
1 šaukštas romo
šlakelis vanilės aromato,
150 g cukraus pudros,
1 pakelis grietinėlės standiklio

Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Moliūgą nuplaukite, nulupkite odelę, supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite apie 25 minutes, kol moliūgas visiškai suminkštės. Patikrinkite šalute. Jei moliūgas dar kietas, kepkite šiek tiek ilgiau.
Keptą moliūgą sutrinkite šakute ar trintuvu. Jei moliūgas vandeningas, trintą masę sudėkite į sietelį ar drobulę ir nuspauskite (turi būti tiršta masė, ne tyrelė).
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 175 °C temperatūros (pyragui kepti).
Sviestą ištrinkite su cukrumi. Įdėkite trynius ir sukite kol cukrus visiškai ištirps. Sudėkite trintą moliūgą. Atskirai miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais ir sudėkite į masę. Galiausiai sukrėskite išplaktus baltymus.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą kepimo kepimo skardą ir kepkite apie    45–50 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas iškepęs (turi likti neaplipęs tešla). Pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Paruoškite kremą. Į maskarponę sudėkite cukraus pudrą, trintą bananą ir viską gerai išmaišykite. Jeigu kremas atrodys nepakankamai tirštas – įmaišykite grietinės standiklio ir gerai išsukite kremą. Jis bemat sutirštės. Atšalusį pyragą perpjaukite per pusę, pertepkite kremus. Ant pyrago viršaus užberkite cukraus pudros

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas