Moliūgo pyragas su maskarponės ir bananų kremu
Moliūgai ne tik išvaizda, bet ir konsistencija skiriasi nuo cukinijos ar
aguročio, todėl ir pyragai jau yra kitokio skonio. Man labiau patinka
cukinijos, bet negi išmesi gražų moliūgėlį. Šį kartą nusprendžiau
iškeptą pyragą pagardinti kremu. Išėjo sotus rudeniškas pyragas.
Tešlai:
200 g kambario temperatūros sviesto,
250 g cukraus,
4 kiaušiniai,
425 g orkaitėje kepto moliūgo (maždaug pusė vidutinio dydžio moliūgo),
240 g kvietinių miltų,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai cinamono,
žiupsnelis malto imbiero,
žiupsnelis malto kardamono
Tešlai:
200 g kambario temperatūros sviesto,
250 g cukraus,
4 kiaušiniai,
425 g orkaitėje kepto moliūgo (maždaug pusė vidutinio dydžio moliūgo),
240 g kvietinių miltų,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai cinamono,
žiupsnelis malto imbiero,
žiupsnelis malto kardamono
Kremui
1 bananas
500 g maskarponės
1 šaukštas romo
šlakelis vanilės aromato,
150 g cukraus pudros,
1 pakelis grietinėlės standiklio
500 g maskarponės
1 šaukštas romo
šlakelis vanilės aromato,
150 g cukraus pudros,
1 pakelis grietinėlės standiklio
Orkaitę
įkaitinkite iki 220 °C
temperatūros. Moliūgą nuplaukite, nulupkite odelę, supjaustykite plonomis
riekelėmis ir sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite apie 25
minutes, kol moliūgas visiškai suminkštės. Patikrinkite šalute. Jei moliūgas
dar kietas, kepkite šiek tiek ilgiau.
Keptą moliūgą
sutrinkite šakute ar trintuvu. Jei moliūgas vandeningas, trintą masę sudėkite į
sietelį ar drobulę ir nuspauskite (turi būti tiršta masė, ne tyrelė).
Orkaitės
temperatūrą sumažinkite iki 175 °C
temperatūros (pyragui kepti).
Sviestą
ištrinkite su cukrumi. Įdėkite trynius ir sukite kol cukrus visiškai ištirps.
Sudėkite trintą moliūgą. Atskirai miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir
prieskoniais ir sudėkite į masę. Galiausiai sukrėskite išplaktus baltymus.
Tešlą sukrėskite
į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą kepimo kepimo skardą ir kepkite
apie 45–50 minučių. Mediniu pagaliuku
patikrinkite ar pyragas iškepęs (turi likti neaplipęs tešla). Pyragą išimkite
iš orkaitės ir atvėsinkite.
Paruoškite
kremą. Į maskarponę sudėkite cukraus pudrą, trintą bananą ir viską gerai
išmaišykite. Jeigu kremas atrodys nepakankamai tirštas – įmaišykite grietinės
standiklio ir gerai išsukite kremą. Jis bemat sutirštės. Atšalusį pyragą
perpjaukite per pusę, pertepkite kremus. Ant pyrago viršaus užberkite cukraus
pudros
Komentarai
Rašyti komentarą