Vištienos krūtinėlės kepsneliai mirkyti piene su ryžių prieskoniais


Labai mėgstu vištienos krūtinėlę, tad daugiausia su ja ir eksperimentuoju. Kiekvieną kartą maišant skirtingus prieskonius, kepsniukai būna vis kitokio skonio. Po vienos kelionės į Turkiją, liko ryžių prieskonių, kurių taip ir nepanaudojau, nes su ryžiais man jie nepatiko. Išmesti gaila. Tad grįžus iš darbo pagalvojau, o ką, jei pabandyčiau jais pagardinti vištienos krūtinėlę. Atsidarius šaldytuvą pamačiau, kad yra pieno, tad nusprendžiau pamirkyti mėsytę būtent piene. Rezultatas viršino lūkesčius. Kepsniukai išėjo labai minkšti, sultingi, aromatingi.
 
Vištienos filė
Pieno (150 ml)
1 šaukštelis druskos
Pusė šaukštelio baziliko, juodųjų kvapniųjų pipirų
1 šaukštelis vištienos prieskonių
3–4 šaukšteliai ryžių prieskonių
Džiūvėsėliai

  Vištienos krūtinėlę supjaustome gabaliukais, išmušame ir 2 val. pamerkiame į pieno ir prieskonių mišinį. Prieš kepant apvaliojame kepsniukus džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apie 20 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas