Mieliniai moliūgų blyneliai

Kartais vakare būna, kad užsinori kažko gana greitai pagaminamo, šilto ir nemėsiško patiekalo, tada atsidarau šaldytuvą ir žiūriu iš ko galiu išsikepti blynelius. Blynelių tešlos maišymas - savotiška kūryba: nuolatinė interpetacija kaitaliojant ingredientus ir jų proporcijas. 
Šio recepto pagrindas - vėlgi moliūgas. Tereikia keletą griežinėlių sutarkuoti burokine tarka ir įprasti blyneliai įgauna jau kitokį skonį.
Kai lieka tešlos paskutinei keptuvei – visada paeksperimentuoju. Šį kartą į tešlą įbėriau žiupsnelį kardamono, imbiero ir 1 arbatinį šaukštelį cinamono. Iškepė labai skanūs, kvapnūs, net, sakyčiau, kalėdinio skanumo blyneliai.

1 kiaušinis
3 šaukštai cukraus
3–4 griežinėliai moliūgo
Truputukas mielių
10–15 ml pieno
10–15 ml gazuoto mineralinio vandens
18 šaukštų miltų

Moliūgą sutarkuojame burokine tarką. Į dubenėlį įdedame cukraus ir kokią 10 g mielių ir užpilame šiltu vandeniu. Atskirame dubenyje kiaušinio trynį išmaišome su cukrumi, įdedame išplaktą baltymą. Supilame paeiliui maišydami pieną, mieles, mineralinį vandenį. Įberiame kokius 8 šaukštus miltų. Viską išmaišome, sukrečiame moliūgo masę, išmaišome ir vėl dedame miltų. Miltų kiekį lemia tešlos tirštumas. Jei reikia dar galima įpilti mineralinio vandens. Jis puikus skiediklis, nes mineralinio vandens burbuliukai kelia tešlą, skirtingai nei vanduo jos nekietina. Gavę norimos konsistensijos tešlą, paliekame ją kokiam pusvalandžiui. Paskui į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir kepame blynelius.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas