Mieliniai moliūgų blyneliai
Kartais vakare būna, kad užsinori kažko gana greitai pagaminamo, šilto ir nemėsiško patiekalo, tada atsidarau šaldytuvą ir žiūriu iš ko galiu išsikepti blynelius. Blynelių tešlos maišymas - savotiška kūryba: nuolatinė interpetacija kaitaliojant ingredientus ir jų proporcijas.
Šio recepto pagrindas - vėlgi moliūgas. Tereikia keletą griežinėlių sutarkuoti burokine tarka ir įprasti blyneliai įgauna jau kitokį skonį.
Kai lieka tešlos paskutinei
keptuvei – visada paeksperimentuoju. Šį kartą į tešlą įbėriau žiupsnelį kardamono,
imbiero ir 1 arbatinį šaukštelį cinamono. Iškepė labai skanūs, kvapnūs, net, sakyčiau, kalėdinio skanumo blyneliai.
1 kiaušinis
3 šaukštai
cukraus
3–4 griežinėliai
moliūgo
Truputukas mielių
10–15 ml pieno
10–15 ml gazuoto
mineralinio vandens
18 šaukštų miltų
Moliūgą sutarkuojame
burokine tarką. Į dubenėlį įdedame cukraus ir kokią 10 g mielių ir užpilame šiltu
vandeniu. Atskirame dubenyje kiaušinio trynį išmaišome su cukrumi, įdedame
išplaktą baltymą. Supilame paeiliui maišydami pieną, mieles, mineralinį
vandenį. Įberiame kokius 8 šaukštus miltų. Viską išmaišome, sukrečiame moliūgo
masę, išmaišome ir vėl dedame miltų. Miltų kiekį lemia tešlos tirštumas. Jei
reikia dar galima įpilti mineralinio vandens. Jis puikus skiediklis, nes
mineralinio vandens burbuliukai kelia tešlą, skirtingai nei vanduo
jos nekietina. Gavę norimos konsistensijos tešlą, paliekame ją kokiam
pusvalandžiui. Paskui į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir kepame
blynelius.
Komentarai
Rašyti komentarą