Farfalle makaronai grietinėlės padaže




Šis patiekalas nėra sudėtingas, jį greitai galima pasigaminti kaip lengvą vakarienę ir paskanauti su baltojo vyno taure. Būnant Italijoje per vieną vakarienę viešbutyje atnešė farfalle, arba dar kitaip kaspinėlius, apipiltus baltu padažu. Anksčiau tokio patiekalo neteko valgyti. Paragavus labai patiko. Namie bandžiau pasigaminti kažką panašaus. Gal ir ne visai toks padažiukas išėjo, bet eksperimentu esu patenkinta.

2–3 saujų kaspinėlio formų makaronų farfalle,
50 ml grietinėlės
Nedidelis griežinėlis sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos

Užviriname puodą su padruskintu vandeniu ir suberiame farfalle makaronus. Paverdame apie 10 min. Tada nupilame vandenį ir pilame ant makaronų grietinėlę. Ji gali būti ir 10, ir 35 procentų. Pagardinti dedama mažutis griežinėlis sviesto. Grietinę paprastai pilu iš akies ir stengiuosi, kad jos nebūtų per daug. Makaronai neturi skęsti joje, tiesiog pilti reikia tiek, kad keletą minučių kaitinant ant ugnies būtų galima maišyti makaronus ir jie nepriliptų prie dugno ar sienelių. Jei reikia, geriau jau antrą kartą šliūkšteliu kokį šaukštą. Po poros minučių išverčiu makaronus į dubenį.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas