Kriaušių ir aguročio pyragas
Kadangi nuo vyšnių pyrago buvo likę dar pusė aguročio, tai nusprendžiau pabandyti vietoj vyšnių įdėti ko nors kito. Kaip tik buvo likę keletas kriaušių, tad nusprendžiau jas panaudoti, taip pat įdėti ir razinų. Nors pagrindiniai produktai kaip ir nesikeitė, tačiau pyrago skonis dėl kriaušių jau išėjo visai kitoks.
500 g. aguročio arba cukinijos
2 kiaušiniai
200 g rudojo cukraus
500 g miltų
150–200 g alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
5 kriaušės
100–150 g. razinų
Kiaušinius su cukrumi išplakame
mikseriu iki baltos masės, į ją įmaišome sutarkuotą agurotį, supilame aliejų.
Viską išmaišę beriame cinamoną. Pamažu pilame miltus su kepimo milteliais. Masė
turėtų gautis tiršta, tad miltų galime pilti ir daugiau, žodžiu, kartais tenka
pasikliauti intuicija. Suberiame smulkiais gabaliukas supjaustytas kriaušes ir
razinas.
Pyrago formą patepame sviestu,
pabarstome miltais. Į ją supilame tešlą. Pyragą kepame įkaitintoje iki 180
laipsnių orkaitėje apie 40–50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą