Kriaušių ir aguročio pyragas




Kadangi nuo vyšnių pyrago buvo likę dar pusė aguročio, tai nusprendžiau pabandyti vietoj vyšnių įdėti ko nors kito. Kaip tik buvo likę keletas kriaušių, tad nusprendžiau jas panaudoti, taip pat įdėti ir razinų. Nors pagrindiniai produktai kaip ir nesikeitė, tačiau pyrago skonis dėl kriaušių  jau išėjo visai kitoks.


500 g. aguročio arba cukinijos
2 kiaušiniai
200 g rudojo cukraus
500 g miltų
150–200 g alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
5 kriaušės
100–150 g. razinų

Kiaušinius su cukrumi išplakame mikseriu iki baltos masės, į ją įmaišome sutarkuotą agurotį, supilame aliejų. Viską išmaišę beriame cinamoną. Pamažu pilame miltus su kepimo milteliais. Masė turėtų gautis tiršta, tad miltų galime pilti ir daugiau, žodžiu, kartais tenka pasikliauti intuicija. Suberiame smulkiais gabaliukas supjaustytas kriaušes ir razinas.
Pyrago formą patepame sviestu, pabarstome miltais. Į ją supilame tešlą. Pyragą kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40–50 min.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas