Vyšnių ir aguročio pyragas

Šį kartą padarysiu pertraukėlę nuo moliūgų, nors receptų su jais dar yra keletas. O ta pertraukėlė atsirado, kai gavom agurotį ir neišmanėm ką su juo daryti. Salotų nelabai mėgstu, o tas, kurias gaminu, aguročio nereikia. Pirmiausia, aišku, nusprendžiau paragauti šios daržovės. Patiko, tad pamaniau, kad pyrago ji tikrai nesugadins. Dar šaldytuve radau konservuotų vyšnių stiklainėlį ir kibau į darbą. Rezultatas nudžiugino - pyragui vyšnios suteikė gaivumo, saldžiarūgštį skonį, o agurotis - šiek tiek trapumo.




500 g aguročio (jei neturit, galima dėti ir cukiniją)
2 kiaušiniai
200 g cukraus
50 g sviesto
500 g miltų
100 g alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
Žiupsnelis kardamono, muškato, gvazdikėlių
100 g konservuotų vyšnių


Kiaušinius su cukrumi išplakame mikseriu iki baltos masės, į ją įmaišome sutarkuotą agurotį. Sviestą išlydome ir šiek tiek pravėsinę supilame į kiaušinių ir aguročio masę. Taip pat supilame aliejų. Viską išmaišę beriame prieskonius. Pamažu pilame miltus su kepimo milteliais. Masė turėtų gautis tiršta, tad miltų galime pilti ir daugiau, žodžiu, kartais tenka pasikliauti intuicija. Suberiame konservuotas vyšnias, jų irgi galite dėti daugiau, nes vyšnios suteiki pyragui gaivų saldžiarūgštį skonį.
Pyrago formą patepame sviestu, pabarstome miltais. Į ją supilame tešlą. Pyragą kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40–50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas