Grietinės kremo tortas
Labai greitai pagaminamas tortukas, nes papločių nekepiau,
naudojau pirktinius, o kremą suplakiau per kokią 15 min. Šiuo kremu mama
pertepdavo meduolinius papločius pensininko tortui.
500 g 30–35 proc.
grietinės
100 g cukraus pudros
Citrinos rūgšties
žiupsnelis (pagal skonį)
1–2 pakeliai
grietinėlės tandiklio
2 dideli bananai
Juodos kavos
Pora šaukštų brendžio
Grietinę sumaišom su cukraus
pudra ir įberiame citrinos rūgšties (ant šaukštuko galiuko). Citrinos rūgšties
beriame pagal savo skonį (maždaug ketvirtadalio arbatinio šaukštelio reikėtų).
Žinoma, rūgštį galima pakeisti ir citrinos žievele, tiesiog jos neturėjau, tad
naudojau citrinos rūgštį. Kad kremas nebūtų skystas, supilu grietinėlės
standiklį ir viską išmaišau.
Apipjaustom papločių kraštus ir
sutrumpinam – bus viršaus pabarstymui. Papločius sudrėkinam juoda kava su
brendžiu. Supjaustome griežinėliais bananus. Ant apatinio papločio dedame
bananus, kremo (4–5 šaukštus). Išlyginame kremą ir dedame antrą paplotį. Ant jo
užtepame kremą ir sudedame bananus. Kraštus taip pat galima aptepti kremu.
Tortuką apibarstome trupiniais ir pastatome į šaldytuvą.
Komentarai
Rašyti komentarą