Grietinės kremo tortas



Labai greitai pagaminamas tortukas, nes papločių nekepiau, naudojau pirktinius, o kremą suplakiau per kokią 15 min. Šiuo kremu mama pertepdavo meduolinius papločius pensininko tortui.



500 g 30–35 proc. grietinės
100 g cukraus pudros
Citrinos rūgšties žiupsnelis (pagal skonį)
1–2 pakeliai grietinėlės tandiklio
2 dideli bananai
Juodos kavos
Pora šaukštų brendžio

Grietinę sumaišom su cukraus pudra ir įberiame citrinos rūgšties (ant šaukštuko galiuko). Citrinos rūgšties beriame pagal savo skonį (maždaug ketvirtadalio arbatinio šaukštelio reikėtų). Žinoma, rūgštį galima pakeisti ir citrinos žievele, tiesiog jos neturėjau, tad naudojau citrinos rūgštį. Kad kremas nebūtų skystas, supilu grietinėlės standiklį ir viską išmaišau.
Apipjaustom papločių kraštus ir sutrumpinam – bus viršaus pabarstymui. Papločius sudrėkinam juoda kava su brendžiu. Supjaustome griežinėliais bananus. Ant apatinio papločio dedame bananus, kremo (4–5 šaukštus). Išlyginame kremą ir dedame antrą paplotį. Ant jo užtepame kremą ir sudedame bananus. Kraštus taip pat galima aptepti kremu. Tortuką apibarstome trupiniais ir pastatome į šaldytuvą.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu