Vištienos sriuba su naminiais makaronais
Vaikystėje pietums visada valgydavau sriubą, kurią išvirdavo močiutė. Dabar sriubų nelabai mėgstu, galima sakyti, net nevalgau. Tėra likusios tik dviejų rūšių sriubos, kurias vis dar pripažįstu - pupelių ir makaronų. Pastaroji nerealiai skani dėl naminių makaronų, jau vien jų užvalgius galima pasijusti sočiam.
Sriuba
Vanduo
1 svogūnas
1–2 morkytės
žiupsnis druskos
vištiena
Makaronai
2
kiaušiniai
apie
300 g miltų
truputis
vandens
Iš kiaušinių, vandens ir miltų užminkome tešlą. Iškočiojame
tešlą iki plono lakšto. Lakštą susukame į vyniotinį ir supjaustome smulkiai.
Šiek tiek pabarstome gautus makaronus miltais, kad nesuliptų ir paliekame šiek
tiek padžiūti.
Į puodą pripilame vandens,
sudedame vištienos dalis, nuluptą svogūno galvutę, nuluptą, supjaustytą morką,
žiupsnį druskos (pagal skonį) ir verdame apie 1 val. Perkošiame sriubą, kad
neliktų nuosėdų, sudedame atgal komponentus. Vėl statome ant ugnies ir pradėjus
virti sudedame makaronus ir paverdame apie 20 min.
Komentarai
Rašyti komentarą