Vištienos sriuba su naminiais makaronais

Vaikystėje pietums visada valgydavau sriubą, kurią išvirdavo močiutė. Dabar sriubų nelabai mėgstu, galima sakyti, net nevalgau. Tėra likusios tik dviejų rūšių sriubos, kurias vis dar pripažįstu - pupelių ir makaronų. Pastaroji nerealiai skani dėl naminių makaronų, jau vien jų užvalgius galima pasijusti sočiam.
          
 Sriuba   

Vanduo   
1 svogūnas   
1–2 morkytės       
žiupsnis druskos
vištiena

Makaronai
2 kiaušiniai
apie 300 g miltų
truputis vandens





Iš kiaušinių, vandens ir miltų užminkome tešlą. Iškočiojame tešlą iki plono lakšto. Lakštą susukame į vyniotinį ir supjaustome smulkiai. Šiek tiek pabarstome gautus makaronus miltais, kad nesuliptų ir paliekame šiek tiek padžiūti.

Į puodą pripilame vandens, sudedame vištienos dalis, nuluptą svogūno galvutę, nuluptą, supjaustytą morką, žiupsnį druskos (pagal skonį) ir verdame apie 1 val. Perkošiame sriubą, kad neliktų nuosėdų, sudedame atgal komponentus. Vėl statome ant ugnies ir pradėjus virti sudedame makaronus ir paverdame apie 20 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas