Pupelių sriuba




Vištienos ketvirtis
300 g jautienos kauliukų
250–300 g kiaulienos šoninės
1 stiklinė pupelių
2–3 morkos
6 bulvės
1 svogūnas
Druska
Vanduo


Pupeles iš vakaro pamerkiame į šaltą vandenį, kad išbrinktų. Prieš verdant sriubą po šiltu vandeniu nuplauname mėsas. Sudedame jas į puodą su šaltu vandeniu. Sudedame supjaustytas morkas, svogūną, druską. Jos beriame pagal skonį. Verdame viską ant silpnos ugnies ir nuimame verdant susidariusias putas. Verdama apie 1 val. Tada sriubą perkošiame per sietą. Skystį perpilame į švarų puodą ir sudedame nuplautas nuo nuosėdų daržoves, mėsą. Pradėjus virti suberiame pupeles. Po 10 min. Sudedame nuluptas ir supjaustytas bulves. Paverdame, tol kol suminkštėja bulvės.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas