Pupelių sriuba
Vištienos ketvirtis
300 g jautienos kauliukų
250–300 g kiaulienos šoninės
1 stiklinė pupelių
2–3 morkos
6 bulvės
1 svogūnas
Druska
Vanduo
Pupeles iš vakaro pamerkiame į šaltą vandenį, kad
išbrinktų. Prieš verdant sriubą po šiltu vandeniu nuplauname mėsas. Sudedame
jas į puodą su šaltu vandeniu. Sudedame supjaustytas morkas, svogūną, druską.
Jos beriame pagal skonį. Verdame viską ant silpnos ugnies ir nuimame verdant
susidariusias putas. Verdama apie 1 val. Tada sriubą perkošiame per sietą.
Skystį perpilame į švarų puodą ir sudedame nuplautas nuo nuosėdų daržoves,
mėsą. Pradėjus virti suberiame pupeles. Po 10 min. Sudedame nuluptas ir
supjaustytas bulves. Paverdame, tol kol suminkštėja bulvės.
Komentarai
Rašyti komentarą