Varškės blyneliai su avietėmis
2 kiaušinių
4 valgomų šaukštų cukraus pudros
30 g. sviesto
100 g. varškės „Emilki
250 ml pieno
10 šaukštų miltų
Porą saujų aviečių
Kepimo miltelių
Kiaušinių trynius išsukame su cukraus pudra ir
sviestu. Supilame pieną ir viską gerai išmaišome, kol nelieka sviesto
gumuliukų. Sukrečiame „Emilki“ varškę. Galima blyneliams naudoti ir „President“
lenkišką varškę. Svarbiausia, kad būtų be gumulėlių. Palaipsniui maišant
beriame miltus. Galiausiai įmaišome išplaktus baltymus ir suberiame per pusę ar
į mažesnes dalis padalintas avietes. Tešla „gaunasi“ tirštoka. Jos
konsistenciją dar galima pakoreguoti papildomai pilant pieną. Blynelius kepame
ant alyvuogių aliejaus.
Komentarai
Rašyti komentarą