Varškės blyneliai su avietėmis




2 kiaušinių
4 valgomų šaukštų cukraus pudros
30 g. sviesto
100 g. varškės „Emilki
250 ml pieno
10 šaukštų miltų
Porą saujų aviečių
Kepimo miltelių

Kiaušinių trynius išsukame su cukraus pudra ir sviestu. Supilame pieną ir viską gerai išmaišome, kol nelieka sviesto gumuliukų. Sukrečiame „Emilki“ varškę. Galima blyneliams naudoti ir „President“ lenkišką varškę. Svarbiausia, kad būtų be gumulėlių. Palaipsniui maišant beriame miltus. Galiausiai įmaišome išplaktus baltymus ir suberiame per pusę ar į mažesnes dalis padalintas avietes. Tešla „gaunasi“ tirštoka. Jos konsistenciją dar galima pakoreguoti papildomai pilant pieną. Blynelius kepame ant alyvuogių aliejaus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas