Pica su mocarela



 Šio tradicinio recepto pado pica buvo  PATI SKANIAUSIA.


Pagrindui                                                                              Viršui
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus                                             Mocarelos rutuliukas
20 g mielių                                                                             Vištienos kumpis
2–3 šaukštai mineralinio vandens                                         Fermentinis sūris
1 šaukštelis cukraus                                                              Pomidorų padažas
150–200 g miltų                                                                    Raudonėlis
                                                                                              1–2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus

 Mieles sutrupinam užberiam šaukštelį cukraus ir užpilam šlakeliu karšto vandens.
Į dubenį suberiame dalį miltų, supilam aliejų, pakilusias mieles ir dar kokią pusę šaukštelio cukraus, bei mineralinį vandenį. Viską išmaišome ir su likusiais miltais užminkome tešlą. Paliekame ją koiai valandai, kad pakiltų.
Iš tešlos rankomis ištampome picos pagrindą. Patepame picos skardą aliejumi ir dedame ant jos picos pagrindą. Tešlos viršų patepame pmidoru padažu, sudedame supjaustytą vištieną. Ant viršaus dedame mažais gabaliukais supjaustytą mocarelą, užbarstome sutarkuotą fermentinį sūrį. Užbarstome raudonėlio ir pašlakstome 1–2 šaukštelio alyvuogių aliejaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol pica gražiai pagels.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas