Pica su mocarela
Šio tradicinio recepto pado pica buvo PATI SKANIAUSIA.
Pagrindui Viršui
2–3 šaukštų alyvuogių
aliejaus Mocarelos rutuliukas
20 g mielių Vištienos kumpis
2–3 šaukštai
mineralinio vandens Fermentinis sūris
1 šaukštelis cukraus Pomidorų padažas
150–200 g miltų Raudonėlis
1–2 šaukšteliai
alyvuogių aliejaus
Mieles sutrupinam užberiam
šaukštelį cukraus ir užpilam šlakeliu karšto vandens.
Į dubenį suberiame dalį miltų,
supilam aliejų, pakilusias mieles ir dar kokią pusę šaukštelio cukraus, bei
mineralinį vandenį. Viską išmaišome ir su likusiais miltais užminkome tešlą.
Paliekame ją koiai valandai, kad pakiltų.
Iš tešlos rankomis ištampome
picos pagrindą. Patepame picos skardą aliejumi ir dedame ant jos picos
pagrindą. Tešlos viršų patepame pmidoru padažu, sudedame supjaustytą vištieną.
Ant viršaus dedame mažais gabaliukais supjaustytą mocarelą, užbarstome
sutarkuotą fermentinį sūrį. Užbarstome raudonėlio ir pašlakstome 1–2 šaukštelio
alyvuogių aliejaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol
pica gražiai pagels.
Komentarai
Rašyti komentarą