Zacherio tortas
Štai dar vienas tortas, ir galiu pasakyti, kad man išėjo ne blogesnis negu kepyklose.
6 kiaušiniai
150 g. sviesto
150 g cukraus
150 g juodojo šokolado
2 šaukštai 35 proc. grietinėlės
2–3 šaukštai abrikosų džemo
150 g miltų
Žiupsnelis muskato
Pertepimui
Abrikosų uogienė (džemas)
3 šaukštai romo
Viršui
150 ml 35 proc. grietinėlės
150 g cukraus pudros
Lašelis vanilės esencijos
150 g juodojo šokolado
Sviestą išsukame su cukrumi ir
palaipsniui dedame kiaušinių trynius. Į masę supilame vandens vonelėje
ištirpintą juodąjį šokoladą. Viską gerai išmaišome. Įpilame grietinėlės ir
įdedame džemo bei muskato. Vėl viską gerai išmaišome. Palaipsniui pilame
miltus. Galiausiai įmaišome į tešlą išplaktus baltymus.
Tešlą sukrečiame į paruoštą formą
ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Į dubenėlį sudedame abrikosų
džemą, įpilame šiek tiek vandens ir romo (pastarojo pagal skonį) ir viską
maišant porą minučių paverdame. Atšalusį biskvitą perpjauname į 2 dalis. Vidurį
ir viršų tepame pravėsusiu džemo ir romo mišiniu. Paliekame viską 30 min ir
ruošiame šokoladinį torto viršų.
Vandens vonelėje ištirpiname
šokoladą ir maišydami pilame grietinėlę, įlašiname vanilės ir palaipsniui
dedame cukraus pudrą.
Šokoladinį galų užpilame ant
torto ir pastatome jį į šaldytuvą.
Komentarai
Rašyti komentarą