Zacherio tortas

Štai dar vienas tortas, ir galiu pasakyti, kad man išėjo ne blogesnis negu kepyklose.


Tešlai
6 kiaušiniai
150 g. sviesto
150 g cukraus
150 g juodojo šokolado
2 šaukštai 35 proc. grietinėlės
2–3 šaukštai abrikosų džemo
150 g miltų
Žiupsnelis muskato

Pertepimui
Abrikosų uogienė (džemas)
3 šaukštai romo
Viršui
150 ml 35 proc. grietinėlės
150 g cukraus pudros
Lašelis vanilės esencijos
150 g juodojo šokolado

Sviestą išsukame su cukrumi ir palaipsniui dedame kiaušinių trynius. Į masę supilame vandens vonelėje ištirpintą juodąjį šokoladą. Viską gerai išmaišome. Įpilame grietinėlės ir įdedame džemo bei muskato. Vėl viską gerai išmaišome. Palaipsniui pilame miltus. Galiausiai įmaišome į tešlą išplaktus baltymus.
Tešlą sukrečiame į paruoštą formą ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Į dubenėlį sudedame abrikosų džemą, įpilame šiek tiek vandens ir romo (pastarojo pagal skonį) ir viską maišant porą minučių paverdame. Atšalusį biskvitą perpjauname į 2 dalis. Vidurį ir viršų tepame pravėsusiu džemo ir romo mišiniu. Paliekame viską 30 min ir ruošiame šokoladinį torto viršų.
Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir maišydami pilame grietinėlę, įlašiname vanilės ir palaipsniui dedame cukraus pudrą.
Šokoladinį galų užpilame ant torto ir pastatome jį į šaldytuvą.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas