Bemielė pica


Vieną vakarą labai užsinorėjau picos, o mielių nebuvo, tad teko galvoti kaip suktis. Bemielė pica nenuvylė – iškilo, buvo trapi. Ne tokio skonio kaip su mielėm, bet vis tiek labai skani.




Pagrindui
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2–3 šaukštai mineralinio vandens
1 šaukštelis cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Viršui

Kiaulienos kumpio
Fermentinio sūrio
Pomidorų padažo
Raudonėlio
1 arbatinio šaukštelio alyvuogio aliejaus

Į dubenį suberiam miltus su kepimo milteliais, įmušam kiaušinį, suberiam šaukštelį cukraus, supilam aliejų ir mineralinį vandenį. Viską išmaišome. Jei dar reikia, įberiame miltų. Užminkome tešlą. Iš tešlos rankomis ištampome picos pagrindą. Patepame picos skardą aliejumi ir dedame ant jos picos pagrindą. Tešlos viršų patepame pmidoru padažu, sudedame kumpį. Ant viršaus užbarstome sutarkuotą fermentinį sūrį. Užbarstome raudonėlio ir pašlakstome 1–2 šaukštelio alyvuogių aliejaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol pica gražiai pagels.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas