Bemielė pica
Vieną vakarą labai užsinorėjau picos, o mielių nebuvo, tad teko galvoti kaip suktis. Bemielė pica nenuvylė – iškilo, buvo trapi. Ne tokio skonio kaip su mielėm, bet vis tiek labai skani.
Pagrindui
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2–3 šaukštai
mineralinio vandens
1 šaukštelis cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
2 šaukšteliai kepimo
miltelių
Viršui
Kiaulienos kumpio
Fermentinio sūrio
Pomidorų padažo
Raudonėlio
1 arbatinio šaukštelio
alyvuogio aliejaus
Į dubenį suberiam miltus su
kepimo milteliais, įmušam kiaušinį, suberiam šaukštelį cukraus, supilam aliejų
ir mineralinį vandenį. Viską išmaišome. Jei dar reikia, įberiame miltų.
Užminkome tešlą. Iš tešlos rankomis ištampome picos pagrindą. Patepame picos
skardą aliejumi ir dedame ant jos picos pagrindą. Tešlos viršų patepame pmidoru
padažu, sudedame kumpį. Ant viršaus užbarstome sutarkuotą fermentinį sūrį.
Užbarstome raudonėlio ir pašlakstome 1–2 šaukštelio alyvuogių aliejaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol
pica gražiai pagels.
Komentarai
Rašyti komentarą