Sūrio pyragas, Cheesecake



Pirmą kartą sūrio pyragą, Cheesecake paragavau Vilniuje Coffe Inn. Skonis buvo dieviškas. Visad, kai reikdavo važiuoti į universitetą, užeidavau į kavinukę nusipirkti šio pyrago, kuris turėdavo "atlaikyti" kelią namo, į Kauną. Visa, laimė vėliau atidarė Coffe Inn ir Kaune. Vis dėlto nusprendėm ir namie pabandyti išsikepti šį pyragą. Sūrio pyrago receptų yra įvairių, keletą jų išbandžiiau. Labiausiai patiko žurnale Virtuvė buvęs receptas.
Pagrindas
2 pakeliai Selga sausainių (skaniausi airiško likerio skonio)
180 g sviesto

Sūrio sluoksnis
800 g Philadelphia lydyto sūrio (be priedų)
4 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
100 g kukurūzų krakmolo
50 ml grietinėlės
150 g kondensuoto pieno

Sumale sausainius ir sumaišome trupinius su išlydytu sviestu. Išklojame mase tortinę.
Sūrio įdarui skirtą sūrelį sumaišome su ruduoju cukrumi, grietinėle ir sutirštintu pienu (kelis kartus pyliau ir visą skardinę, ir pyragas išėjo kuo puikiausias). Kiaušinius suplakame su kukurūzų krakmolu. Sujungiame abi mases. Viską gerai išmaišome. Supilame gautą masę į tortinę ant jau paruošto pagrindo.
Kepame pyragą apie 60 min. 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas