Šokoladinis varškės pyragas

Lenkiška varškė President tinka ne tik sausainiams, bet ir pyragams. Paprastai MAXIMA ji parduodama    1 kg indelyje, tad jį nusipirkus, galima panaudoti ne vienam patiekalui. Aš labai mėgstu šią varškę dėl jos aksominės konsistensijos.


500 g. varškės „President“
6 kiaušiniai
300 g cukraus
250 g miltaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pusė pakelio vanilinio cukraus
100 g kakavos (dedame pagal norimą pasiekti rudumą)

Kiaušinius mikseriu išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome. Sudedame „Prezident“ varškę. Žinoma, galima naudoti ir „Emilki“ varškę, tik tada reikės gal daugiau cukraus, nes pastaroji varškė yra sūresnė. Bent jau aš visada cukrų dedu daugiau pagal savo skonį (jei tešla paragavus man atrodo nesaldi, dar šliūkšteliu cukraus). Galiausiai supilame kakavą. Viską gerai išplakame mikseriu.
Tešlą supilame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą ir kepame įkaitintoje 180 0C orkaitėje apie 50 min. patikrindami mediniu pagaliuku ar tešla prie jo nelimpa.
Pyragas skanus ir šiltas. Jo vidus primena tarsi sūrio pyragus, tarsi „tankios konsistencijos biskvitą“ Žinoma, galima valgyti ir vieną, bet skanus ir pagardintas vyšnių įdaru.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas