Juodojo šokolado ir philadelphia“ duetas pyrage
Visad Philadelphia sūrį naudojau tik kepdama sūrio pyragą arba dėdama į kremą, tačiau šį kartą buvo likusi tik viena pakuotė šio sūrio ir pabandžiau panaudoti viršutiniam pyrago sluoksniui. Philadelphia suteikė kepiniui savitą, išskirtinį poskonį: tarpinį tarps saldaus ir sūresnio. Iš tiesų, galima imti ne vieną, o net 2 pakelius, kad sūrio sluoksnis būtų storesnis. Ypač skanus šiltas pyragas: minkštas, sūrisnis sluoksnis šiek tiek klampokas, žodžiu, pirštus galima apsilaižyti.
Šokoladiniam sluoksniui Sūrio sluoksniui
100 g sviesto 250 g „Philadelphia“ sūrio
120 g juodojo šokolado 1 trynys
150 g cukraus 75 g cukraus
2 kiaušiniai 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 arbatinis šaukštas kakavos
70–80 g. miltų
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Į indą sudėti gabalėliais
sutrupintą šokoladą ir sviestą. Indą dėti į didesnį su verdančiu vandeniu ir
maišyti kol sviestas su šokoladu ištirps. Į pravėsusią masę sudėti cukrų ir
kiaušinių trynius. Galiausiai įmaišyti kakavą, išplaktus baltymus. Galiausiai
suberti miltus ir viską gerai išmaišyti. Kepimo skardą ištepti sviestu,
pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą.
Kreminio sūrio sluoksniui
sumaišyti atskirame inde Philadelphia
sūrį, kiaušinio trynį, cukrų ir vanilinį cukrų. Kreminę masę sudėkite ant
šokoladinės ir palyginkite šakute. Pyragą kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių
orkaitėje apie 35–40 min.
Komentarai
Rašyti komentarą