Juodojo šokolado ir philadelphia“ duetas pyrage



Visad Philadelphia sūrį naudojau tik kepdama sūrio pyragą arba dėdama į kremą, tačiau šį kartą buvo likusi tik viena pakuotė šio sūrio ir pabandžiau panaudoti viršutiniam pyrago sluoksniui. Philadelphia suteikė kepiniui savitą, išskirtinį poskonį: tarpinį tarps saldaus ir sūresnio. Iš tiesų, galima imti ne vieną, o net 2 pakelius, kad sūrio sluoksnis būtų storesnis. Ypač skanus šiltas pyragas: minkštas, sūrisnis sluoksnis šiek tiek klampokas, žodžiu, pirštus galima apsilaižyti.


Šokoladiniam sluoksniui                                                Sūrio sluoksniui                                        
100 g sviesto                                                                    250 g „Philadelphia“ sūrio
120 g juodojo šokolado                                                   1 trynys
150 g cukraus                                                                  75 g cukraus
2 kiaušiniai                                                                       1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 arbatinis šaukštas kakavos
70–80 g. miltų
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Į indą sudėti gabalėliais sutrupintą šokoladą ir sviestą. Indą dėti į didesnį su verdančiu vandeniu ir maišyti kol sviestas su šokoladu ištirps. Į pravėsusią masę sudėti cukrų ir kiaušinių trynius. Galiausiai įmaišyti kakavą, išplaktus baltymus. Galiausiai suberti miltus ir viską gerai išmaišyti. Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą.
Kreminio sūrio sluoksniui sumaišyti atskirame inde Philadelphia sūrį, kiaušinio trynį, cukrų ir vanilinį cukrų. Kreminę masę sudėkite ant šokoladinės ir palyginkite šakute. Pyragą kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35–40 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas