Bandelės su Ricotta sūrio įdaru
Tai greitai pagaminamas (jeigu tenkinamės pirktine tešla, o ji visai gera) ir skanus "desertas", ypač, kai bandelės dar šiltos, neseniai ištrauktos iš orkaitės.
250g Ricotta sūrio
2–3 šaukštų cukraus pudros
Šlakelis vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
500 g bemielės kapotos tešlos
Žiupsnelis cukraus viršaus apibarstymui
Pagal instrukciją atšildome tešlą
(žinoma, galima ją ir pasigaminti, tačiau pirktinė irgi gera). Ricotta sūrį
išsukame su cukraus pudra ir šlakeliu vanilės ekstrakto (naudojau romo skonio).
Tešlą iškočiojame. Bandeles galima formuoti įvairiai. Šįkart panaudojau
paprastą koldūnų formą. Toliau nuo tešlos krašto dedame 1 arbatinį šaukštelį
įdaro. Šį veiksmą kartojame 2 ar kartus, priklausomai nuo iškočiotos tešlos
dydžio. Užlenkiame tešlos kraštu įdaro kauburiukus ir užspaudžiame juos koldūnų
formele. Skardą pabarstome miltais, sudedame bandeles, patepame jų viršų
išplaktu kiaušiniu ir pabarstomr cukrumi. Šauname skardą į įkaitintą orkaitę ir
kepame apie pusvalandį.
Komentarai
Rašyti komentarą