Bandelės su Ricotta sūrio įdaru



 Tai greitai pagaminamas (jeigu tenkinamės pirktine tešla, o ji visai gera) ir skanus "desertas", ypač, kai bandelės dar šiltos, neseniai ištrauktos iš orkaitės.

 
250g Ricotta sūrio
2–3 šaukštų cukraus pudros
Šlakelis vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
500 g bemielės kapotos tešlos
Žiupsnelis cukraus viršaus apibarstymui

Pagal instrukciją atšildome tešlą (žinoma, galima ją ir pasigaminti, tačiau pirktinė irgi gera). Ricotta sūrį išsukame su cukraus pudra ir šlakeliu vanilės ekstrakto (naudojau romo skonio). Tešlą iškočiojame. Bandeles galima formuoti įvairiai. Šįkart panaudojau paprastą koldūnų formą. Toliau nuo tešlos krašto dedame 1 arbatinį šaukštelį įdaro. Šį veiksmą kartojame 2 ar kartus, priklausomai nuo iškočiotos tešlos dydžio. Užlenkiame tešlos kraštu įdaro kauburiukus ir užspaudžiame juos koldūnų formele. Skardą pabarstome miltais, sudedame bandeles, patepame jų viršų išplaktu kiaušiniu ir pabarstomr cukrumi. Šauname skardą į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas